mynewspapers.net

Clemson grönsaker plantering Guide & datum till anläggningen

Clemson grönsaker plantering Guide & datum till anläggningen


Clemson Universitys förlängning trädgårdsodling program publicerar en mycket detaljerade vegetabiliska trädgård planeringsguide på rad. Här finns tidtabeller för plantering en mängd olika grönsaker i tre plantering regioner finns i South Carolina på deras optimala tiden på året.

Planera för en lyckad trädgård

Clemson guide ger en allvarlig fokus till planering för en trädgård som förberedelse för både hög prestanda och njutning i att upprätthålla det. De ber dig att överväga ett antal faktorer, fråga dig själv: hur mycket tid du har att ägna åt köksträdgården? Vad säsongens grönsaker gillar du att äta? Hur mycket vill du producera--kommer att du äter allt färska eller bevara och frysa? Hur mycket fysiska utrymme måste man ägna åt trädgården? Arbeta igenom dessa frågor kommer att snabbt hjälpa dig att utveckla en plan för din köksträdgård.

Val av plats

Clemson guide förespråkar att skapa en trädgård som är så liten som möjligt samtidigt som fortfarande producerar vad du vill och ger grönsakerna utrymme och näringsämnen de behöver. Detta kommer att begränsa mängden arbete din trädgård kräver samt att bidra till att förebygga avfall. Clemson rekommenderar att du webbplats din köksträdgård på en plats som tar emot minst 6 timmar för full solexponering varje dag. Medan vissa bladgrönsaker och knölar kan odlas i partiell sun villkorar, sun elementet är viktigast. Handboken förespråkar att lokalisera trädgården nära hemmet och en rinnande vattenkälla. Man tar också upp behållaren och upphöjd bädd plantering samt traditionella i marken metoder.

Säsonger för plantering

Clemson guiden identifierar tre plantering och trädgårdsarbete regionerna i staten: Piemonte i norr, central som täcker den mellersta tredje svep av staten. och kustnära. Detaljerade tabeller ingår för plantering datum för de flesta grönsaker i varje plantering region utifrån omgivningstemperaturer och köldhärdigheten av varje sort. Noterade också är de grödor som kan återplanteras eller reseeded för andra eller flera skördar i varje plantering regionen.