mynewspapers.net

Citrusfrukter naturvetenskapliga projekt

Citrusfrukter naturvetenskapliga projekt


En stor källa för naturvetenskapliga projekt finns rätt i kylskåpet. Citrusfrukter, med dess höga syra innehåll, producerar låga nivåer av elektrisk energi som kan mätas med en milli-voltmeter, används för att utföra en ström i en sluten krets och kan ligga till grund för en låg spänning batteriet. Citrusfrukter innehåller också olika nivåer av C-Vitamin som enkelt kan fastställas med hjälp av en jodlösning. Citrusfrukter kan även vara det medel för att skicka ett hemligt kodade brev till en vän. Därför är de medföljande science projekt enkelt, roligt och packad med nya sätt att använda grundläggande citrusfrukter.

Syra och El

Samla olika citrusfrukter som en apelsin, grapefrukt, lime och citron för att använda i ditt experiment. Se till att alla variabler är konsekventa i frukten som storleken på frukten, temperatur frukt och rumstemperatur. Skär varje bit av frukt i hälften och använda en pH samlare för att bestämma surhetsgraden i frukten. Ta flera behandlingar att säkerställa noggrannheten. Bestämma mängden millivolt varje frukt producerar på en milli-voltmeter. Ta flera behandlingar att säkerställa noggrannheten. Mängden el som varje citrusfrukter producerar är direkt relaterad till dess pH-värde. Därför producerar frukt med högsta syrahalt största mängden elektricitet.

Citron energi

Infoga en gauge 18 koppartråd i en citron. Räta ut ett gem och infoga det i citron direkt intill koppartråden utan att röra de två metallbitar. Pressa citronen. Våt tungan med saliv och röra tungan för att de två kablarna. Din tunga bör omedelbart pirra och smaka metalliskt. Detta beror på att vidröra båda bitar av metall med tungan skapar en sluten krets, vilket gör att en mycket liten ström som skall genomföras. Ett liknande experiment kan göras med en zink spik och en penny. Infoga en zink spik och en slant i en citron utan att röra de två metallbitar tillsammans. Linda en tråd av en liten LED-ljus runt zink nageln och en annan tråd runt öre. Detta kommer att skapa en sluten krets och orsaka ljuset att lysa upp. Lysdioder är avsedda att registrera mycket låga nivåer av strömmen.

Vitiman C

Det är lätt att avgöra vilken citrusfrukter har mest c-Vitamin. Skapa först en lösning som anger C-Vitamin genom att blanda maizena och vatten till en pasta. Tillsätt 250 ml vatten och koka i fem minuter till pastan. Tillsätt 10 droppar av lösningen med en pipett till 75 ml vatten. Nu lägga till jod för att aktivera lösningen en mörk lila färg. För varje bit av frukt som du testar, lägga till en tesked av lösningen 10 droppar av juice från frukten som du testar i ett provrör. Rada upp rören från ljust till mörkt lila. Mer C-Vitamin som en bit frukt har, desto lättare provröret.

Osynligt bläck

För att skapa "osynligt bläck", pressa citronsaft i en skål. Doppa en liten pensel i citron "bläck" och måla ditt budskap på ett vitt ark av papper. När bläcket torkar, blir det skriftliga meddelandet osynliga. För att läsa meddelandet, placera vitboken mot en låg spänning glödlampa och meddelandet visas långsamt. Citronsaft innehåller koldioxid som är osynlig för blotta ögat. Men när koldioxiden värms upp av glödlampan, producerar den kol som ger färgen nödvändigt att läsa meddelandet.