mynewspapers.net

Citronträd med gula blad

Citronträd med gula blad


Citronträd kan vara krukväxt för inomhus eller utomhus, och de kan användas i landskap eller i lundar för kommersiell produktion av frukt. Oavsett var en citron träd planteras, finns det flera saker som kan skada en citron. Överskott eller inte tillräckligt vatten kan allvarligt skada en växt, vrida dess blad gula. Skadedjur och sjukdomar kan förstöra hela dungar av citrusträd. Brist på näringsämnen kan också orsaka gula blad och fattiga bära frukt om citronträd. För mycket eller inte tillräckligt solen och dåligt väder kan påverka citronträd också negativt.

Vatten

En vanlig orsak till gula blad på en citron övervattning. I stället för vattning citronträd varje dag, överväga att ge trädet en grundlig vattnas en gång per vecka. Ett sätt att kontrollera för övervattning är att titta på rötterna. Om de är mörk med ändar som är tunnas ut, lider de av övervattning. Spinkiga rötter visar inte tillräckligt med vatten, och kan också orsaka gulfärgning eller missfärgning av bladen.

Vattning inställningar

Skölj trädet, men se till att det finns gott om dränering. Vatten bör komma ut ur botten av potten för att säkerställa att hela rotsystemet har fått tillräckligt med vatten. Om trädet är krukväxt, måste du facket under potten töms och inget stående vatten kvar i facket eller kruka. Vänta tills jorden är torr ner minst 2 eller 3 inches innan vattning igen. Imma bladen mellan vattningarna är ett alternativ och även kommer att hålla buggar bort.

Mineraler

En uppbyggnad av salt kan orsaka citronträd har gula blad. I tillägg, kan inte tillräckligt kväve, magnesium, eller mangan och kalcium orsaka gulnande blad. Om bladen är gula, men inte hängande, näringsbrist kan vara orsaken. Var försiktig när du sätter Epsom salt i trädet. Även om anläggningen kan behöva det, för mycket kan orsaka skador. Dessutom kommer att med ett balanserat gödselmedel återupprätta dessa halter. Testa jorden med pH testare, en elektrisk conductance mätare och en närande testare att fastställa om gulnade bladen kan vara resultatet av alltför många eller inte tillräckligt mineraler. Överflödiga mineraler och salt kan elimineras genom dränkte trädet flera gånger och så att överflödigt vatten rinna ur potten.

Sun & Väder

Vattning och mineraler är de vanligaste orsakerna till gulfärgning citron löv, men för mycket sol kan också bränna bladen på citronträd. Överdrivet varma temperaturer kan också bränna bladen och förvandla dem gula. Vattna lite mer under varma, torra tider citron kan förbättra citron trädets blad färg. Citrusträd gillar inte kyla. Om en frost eller plötslig frysningen sker efter trädet har blad, kan detta vara en orsak till gulfärgning. Citronträd kan skadas illa när temperaturen sjunker under-6.67 grader Celsius, och frukt och blommor kan skadas när temperaturen är lägre än-2.22 grader Celsius.

Sjukdom

Citronträd angrips också av många sjukdomar. Några av dessa sjukdomar är gröna, blå och rosa gjuter; roten, hjärta och trä ruttnar; skrynkliga blad; dämpning off; blad plats; grenen Knut; skorv; anthracnos; fet plats; gummosis; och rödalger. Var och en av dessa sjukdomar har separata egenskaper men kan angripa något citron träd. Skadedjur såsom rost och lila kvalster, lila skala och röd skala kan också påverka citronträd.