mynewspapers.net

Cinderella verksamhet

Cinderella verksamhet


Historien om "Cinderella" har länge varit en favorit Saga av både barn och vuxna. Denna söta berättelse kan också vara ett utmärkt läromedel för små barn. Efter att ha läst Sagan till ditt klassrum, införliva Cinderella-tema konstprojekt och aktiviteter i din kursplanen för upplevelser unga elever är säker på att njuta.

Konstprojekt

Cinderella verksamhet


Skriva ut ritningar av glas tofflor. Har varje elev dekorera glas toffeln med roliga färger och mönster med hjälp av finger färg eller kritor, klistermärken, glitter och fjädrar. Har varje design en matchande klänning för Cinderella att bära till bollen. Gör goda fen trollstavar med pinnar och trä stjärnor och har dem dekorera med färg och glitter. Be varje barn att lista tre önskningar att han skulle ha den goda fen bevilja om hon kom för att hjälpa honom och göra en lista för honom att ta med hem.

Cinderella åker på semester

Cinderella verksamhet


Klipp ut en stor bild av Askungen och har varje barn färg bilden. Klipp ut och plasta det och skicka hem med varje barn. Instruera barnen att skicka sina Cinderella cutout till en vän eller släkting som bor längst bort för en semester. De är att be sina långväga vän att ta bilder av Cinderella besöker sevärdheter och platser i staden där de bor.. Be dem Skicka bilderna och en reselogg Askungens aktiviteter till eleven att dela med klassen.

Låtsas spelaUndervisa klassen några enkla vals steg. Placera en lagerplats av klä upp kläder inklusive jewelled kronor, fancy skor, uddar och smycken i centrum av rummet. Ge varje barn en chans att sätta ihop en outfit som hon kommer att bära till bollen. Slå på en inspelning av klassisk musik och uppmuntra dem att låtsas att de är på bollen. Att leda dem i vals steg de har lärt sig.

Akrostikon dikter

Använd namnen på viktiga tecken i Sagan att förstärka brev ljud och hjälpa eleverna att lära sig om Akrostikon dikter. Skriv bokstäverna i Askungens namn vertikalt på den svarta tavlan. Be eleverna att hjälpa dig komma med ord eller fraser i berättelsen som börjar med varje bokstav i namn för att skapa Akrostikon dikten. Skapa fler dikter med ord prince, gudmor, styvmor, pumpa och möss. Ta de aktivitet ett steg längre genom att låta barnen skriva sitt namn lodrätt på en bit papper och att hjälpa dem att skriva Akrostikon dikter med breven från deras namn.