mynewspapers.net

Chrome skiss effekter i GIMP

Chrome skiss effekter i GIMP


GIMP är en öppen källkod grafisk editor för Windows, Mac och Linux operativsystem. Den har en mängd olika verktyg och effekter som kan användas för att redigera, tryck upp eller manipulera en bild. En av dessa effekter är chrome effekt, som kan användas i GIMP på flera olika sätt.

Chrome effekt

Lagrets kan konverteras för att ha en Chrome överlägg genom att välja filtret "Chrome" från alfa till logotyp-filter sektioner. I alternativfönstret kan du definiera förskjutningen av den effekten, som definierar där skuggan blir, och den bakgrundsfärg som definierar vilken färg krom du vill använda. Denna effekt kan vara användbart för konvertering av logotyper och enkla former att se ut som om de har en kromad finish.

Metallisk Text

En mer komplex chrome effekt kan tillämpas med text av första använda en "Gaussian Blur" på din text följt av tillägg av en transparent overlay och gradient effekt. Vad detta gör är att skapa text som är blankare än den standard chrome GIMP effekt, vilket innebär mer ljus kommer att avspegla av det. Du kan definiera egenskaperna för din effekt mer, som du manuellt skissa gradient skiktet som skapar effekten gör detta också.

Gyllene effekt

Med samma teknik som metallisk text, men med hjälp av olika Gaussisk oskärpa och olika färger, kan du göra metallic chrome look guld. Effekten blir fortfarande en skissade chrome effekt, men färgen ändras till guld till göra din text eller bild ser förgyllda. När effekten används, kan menyn kurvor i GIMP användas till att jämna ut den ljusa och mörka delen av skapade effekten att det ser mer naturligt.

Stencil Chrome

En annan effekt i GIMP kallas Stencil Chrome. Stencil chrome kommer att automatiskt dra över din bild att det ser som om det hade varit skissat i chrome bläck. Om du vill använda denna effekt Välj filtret under "Dekor" i filtermenyn. Du kommer att kunna definiera lätthet, mörker, högdager och bakgrundsfärger, såväl som hur mycket effekt du vill använda. Detta ger dig större kontroll över resultatet av effekten.