mynewspapers.net

Christian Camp spel, hantverk & verksamhet

Christian Camp spel, hantverk & verksamhet


Ungdomsläger kristen lära lektioner på tro, relationer med Gud och vänskap med nya människor. Spel, hantverk och aktiviteter hjälpa barnen att komma samman och band till varandra. I både stora och små grupper, kan lägrets instruktörer hjälpa barnen att växa i sin kristna tro samtidigt ha en bra tid.

Spel

För en liten grupp, spela "Vem är jag" för att undervisa Bibeln siffror och få barnen att interagera med varandra. Skriv först namnen på Bibeln siffror på indexkort, nog för varje husbil i gruppen. Sedan, tejpa en index-kort till varje deltagare tillbaka, inte visar personen namnet på kortet. Barnen och sedan gå runt i rummet och fråga andra varje "ja" eller "nej" frågor om Bibeln karaktär på ryggen att räkna ut vem de är. Vinnaren är husbilen som figurerar ut hans Bibeln karaktär först och skriker det. Efter matchen, kan instruktörer tala om identitet och vad gör människor unika, om lektionen tillbaka till hur varje Bibeln figur var unik på något sätt.

Konst och hantverk

Campare kan göra sin egen dörr hängare med kul skum dörren galgar i olika färger, måla, markörer och dekorationer som paljetter, uppsvullna paint, pom poms, band, piprensare, skum bitar, glitter och limma. Varje husbil skriver en vers från Bibeln på skummet med markörer eller måla, sådan som Matthew 7:7, "Ask och det ges till dig; Sök och du kommer att finna; Knock och dörren öppnas till dig." Sedan dekorera campare dörr hängare med hantverk leveranser, kanske att hänga på deras stuga dörrknoppar. Campare kan också designa en blomkruka med lera eller trä blomkrukor, färg och dekorationer som de som används för dörr hängare. Runt kanten, kan campare måla en fras om tro, såsom "Odling med tro." Efter målning potten, kan campare ett frö blomma inuti.

Resa

En anledning barnen gå för att lägret är att resa genom naturen och träffa vänner. Berättelser i Bibeln beskriver ofta bra resor, som judarna reser i 40 år i öknen eller Abrahams resan till Kanaan. Efter att prata med campare om dessa berättelser, kan en vandring till ett läger ut påvisa den mödosamma uppgiften att färdas genom vildmarken. Tid att använda överlevnadsfärdigheter ger ett läger ut campare. Lägrets instruktörer kan börja lägereld diskussioner med personliga berättelser om hur de kom att gå med Gud, sedan hjälpa barnen att öppna upp om sina känslor mot tro och Gud.

Stora verksamheter

Isbrytare hjälpa campare möta varandra och dela intressen. Campare radas upp i en rak linje, och sedan en linje dras eller tejpade på golvet framför dem. Börja ställa frågor med olika intressen i åtanke, till exempel "Som gillar att sjunga i kören?" eller "Som gillar att inleda på massa?" Elever kliva över linje när de kan svara "Ja" på en fråga. Du kan variera frågorna och relatera dem till relationer med Gud, sådan som "har du någonsin känt Gud besvarar dina böner?" När campare börjar öppna och kliva, har dem alla sitta i en cirkel och dela några erfarenheter med varandra.