mynewspapers.net

Children's Fancy Dress stilar i 60-

Children's Fancy Dress stilar i 60-


Barn maskeraddräkter på 1960-talet drog nytta av ny teknik i tyg och fiber. Framför allt polyester, nylon och spandex. Babyboom innebar att barnmode var mer efterfrågan jämfört med tidigare decennier. Med populariteten av televisionen blev barnens klänning stilar ökande monolitisk. Föräldrarna kunde se vad kända barn såsom "John John" Kennedy bar, och imiterade dessa formatmallar med sina egna barn.

Utvecklingen av barnkläder

1960-talet fortsatte den moderna traditionen av gendering barnkläder. Före 1940-talet var mestadels barnkläder könlös. Både pojkar och flickor bar klänningar in i barndomen. På 1950-talet var det inte längre vanligt att se små pojkar i klänningar. Fancy dress i 60-överdriven skillnaderna mellan pojkar och flickor ännu mer. Pojkarna hade små passar medan flickor bar mycket feminina klänningar. Barnkläder återspeglas stilar av vuxna män och kvinnor.

Pojkarnas maskeraddräkter

Children's Fancy Dress stilar i 60-


En populär klänning stil för små pojkar på 1960-talet var shortalls. Dessa gjordes populär av John Kennedy Jr., känd som "John John." Shortalls var ett stycke kort byxor passar ihop med peter pan-krage klänning skjortor. Några shortalls med ärmar. Dessa var vanligtvis bärs av pojkar i åldrarna 2-7 år gammal. En annan populär klänning stil för unga pojkar i 60-talet var Eton kostymer. Eton kostymer var ursprungligen en brittisk stil av uniform som bärs av pojkarna på internatskolan Eton. Ett derivat av enhetligt blev populär i Amerika. Den amerikanska versionen var består av en kort jacka utan rockuppslagen bärs med en peter pan-collared skjorta och korta byxor.

Girls' Fancy Dress

Fancy dress stilar för små flickor bestod av förnäm modet. Klänningar för speciella tillfällen med puffärm, brett kjolar med crinolines bärs under, monterade bodices och volanger bärs på hals och nertill. Mot slutet av årtiondet influerade mod stilar kläder för flickor som kvinnor. Djärva färger som ljust rosa, gröna och gula sågs på flickornas klänningar. Trikåer blev en populär ihopkoppling med fet-mönstrade klänningar.

Tillfällen för barn maskeraddräkter

Med blev fler och fler familjer flyttar till förorterna i 1960, casual klänning stilar mer populär. Fancy dress stilar var reserverade för speciella tillfällen, som söndag gudstjänst, bröllop, fester och semester sammankomster.