mynewspapers.net

Chef för bankett tullar

Chef för bankett tullar


En bankett manager arbetsuppgifter kan variera beroende på vilken typ av jobb situation han accepterar. Golfbanor hyra bankett chefer att övervaka deras bankett rum och kök. Chefen kan också ha ytterligare ansvar av planering på menyn och personal om baren. Hotell och resorts hyra bankett chefer att övervaka sina restauranger och tillgodoses middagar. Chefen kan övervaka personalen för rummet förberedelse, matlagning, servering och rensning. Land klubbar och privata restauranger erbjuder en mysigare miljö och kan kräva bankett chefen att ta på mer uppgifter om affärer med mindre personal.

Schemalägga händelser

Chef för bankett underhåller schemat för kommande evenemang och planerar tidpunkten när du tar på nya kunder. Han behöver erfarenhet av schemaläggning rätt antal timmar som behövs för olika funktioner. Exempelvis ett bröllop mottagning kan ta sex timmar minst sagt för set-up, matlagning, den faktiska händelsen och rensning. Om evenemangsplanerare in en annan händelse för nära till bröllopsfesten, orsakar överlappningen onödig stress och frustration för alla inblandade.

Klienten händelse förslag

Chefen kan sitta ner med nya kunder och att gå över de tillgängliga alternativen för rum. Han ska diskutera mängden gäster förväntas och om maten ska serveras som en guldpläterade måltid eller buffé. Han hjälper klienterna i beslut om rummet storlek behov. Där dansar? Kommer de flesta gästerna stå och mingla vid ett evenemang som förrätt eller varje gäst behöver sin egen plats för en serverad måltid? Kommer det att finnas en huvudet tabell för dignitärer eller ett bröllop? Dessa typer av situationer kommer att diskuteras samt budgetkrav och kostnader.

Beställning av menyalternativ

Bankett manager kommer att ansvara för budgeten. Hon kan vara ansvarig för beställning alla mat och förnödenheter för alla tillgodoses händelser, eller hon kan arbeta nära kocken samtidigt tillåter honom att beställa nödvändiga objekt. Bankett manager kommer att se vinet och dryck garderob välfylld och redo för kommande middagar. Hon kommer också inventering förnödenheter. Hon kommer att schemalägga den lämplig personalen att bemanna varje avsnitt i rummet under en bankett.

Rum planering och förberedelser

Chefen kommer att anställa personal för att hjälpa med rum dekorationer. Han ska övervaka iscensättningen av tabeller och kommer att se de lämpliga sängkläder och tabell pålägg är på plats. Han ska utforma det bästa scenariot för placering för ett band eller musiker så de ska höras när de spelar. Om händelsen är att också dansa, kommer att manager kontrollera dansgolvet sätts upp och kommer att rymma det förväntade antalet gäster.

Event tillsyn

Chef för bankett kommer finnas på plats för felsökning av något som kan gå fel under ett evenemang. Han ska kolla med kunder att göra säker på att det går som planerat. Han ska se till att personalen medlemmar avtjänar maten i tid och att tabellerna buffé bor välfyllda. Han ska se till att plattorna är avmarkerade och rummet ser trevligt som evenemanget fortskrider. Han ska se till räkningen kvittas i slutet av evenemanget.