mynewspapers.net

Cheddar osttillverkning ostmassa

Cheddar osttillverkning ostmassa


Cheddarost är i grunden mjölk ostmassa som har komprimerats för att göra ett fast block av ost. Cheddarost är en populär ost i den engelsktalande världen, och dess speciella metod för produktion har kommit att kallas "cheddaring." Det första steget i att göra bra cheddarost är produktionen av ost ostmassa.

Redskap och utrustning

Du kanske redan har några av de redskap som behövs för att göra cheddar ostmassan, som en rostfri eller emalj 10-quart potten, varmt vatten, handdukar, mätning koppar och skedar och en kitchen timer. Andra redskap, är dock inte vardagliga kök objekt. Exempelvis måste en 17,7-100 grader C termometer, cheesecloth, en dränerande korg eller form, en ost tryck och, om du använder din ostmassan göra ost, en vaxning borste och lite ost vax. För enkelhetens skull kan du investera i en osttillverkning kit.

Att välja mjölk

Cheddar osttillverkning ostmassa


Det första steget i att skapa en hög kvalitet cheddarost är att välja mjölk. Dess kvalitet kommer att kraftigt påverka kvaliteten på ost, enligt Farmersmarketonline.com. Om gamla mjölk används, påverkas smaken. Använd om möjligt obehandlad mjölk inte mer än 48 timmar gamla. PH-värdet i mjölken bör vara mellan 6,8 och 6,7 för bästa resultat. Det finns fortfarande viss kontrovers om huruvida mjölken bör vara pastöriserad eller inte. Många ost finsmakare hävdar opastöriserad mjölk resulterar i högre kvalitet ost, enligt Enotes.com. Mixph.com noterar emellertid att använda pastöriserad mjölk kommer att resultera i ett lägre belopp av bakterier och enzymer, som skulle kunna förorena osten.

Att göra filmjölkDet första steget i att göra cheddar ostmassan är att värma mjölken. Värm det till 35 till 40 grader Celsius (95 till 104 grader Fahrenheit). Det är viktigt att mjölken inte koka eftersom det kommer att göra ostmassan torr och fjällig. Rör ner mjölken kontinuerligt. Lägg till din startmotor. (Köpa en från en ost återförsäljare eller gör din egen). Startmotorn kommer stödet att koagulera mjölken. Lägg till löpe, ett enzym som finns i magen av unga idisslare. Detta enzym orsakar mjölken till separata i ostmassa och vassle. Vid denna punkt, stå stop omrörning och låt mjölken. Detta är inkubationstiden, och det ta brukar ca 30 minuter, enligt Mixph.com. Vid denna punkt, är din ostmassa i princip klar. Skär den i kuber och låt stå i fem till 10 minuter eller tills företaget. Din ostmassan är redo att bli "cheddared." Cheddar ostmassan, i motsats till normala ostmassan, innehåller mycket mindre vassle. Att placera ostmassan i en skål som flyter i 100 graders vatten uppmuntrar till ytterligare separation. Cheddaring tar några timmar, och skålen bör tömmas regelbundet. Cheddar ostmassan måste torkas i 12 till 24 timmar, antingen i rumstemperatur eller i kylskåp för en skarpare smak. Detta kan göras på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Temperatur och tid

En avgörande faktor för framgångsrik cheddar ostmassa making är noggrann övervakning av temperatur. Du behöver en exakt och pålitlig termometer. Om temperaturen är för hög, kommer bakterier att dödas, som noterade på Mixph.com. Om för låg, kan halten vara för låg. Jämväl, värma mjölken alltför snabba eller låta det svalna till snabbt eller långsamt kan påverka kvaliteten på ost ostmassan.

Hygien och sanitet

Hygien är naturligtvis av yttersta vikt vid hantering av mejeriprodukter. Var noga med att grundligt sanitise all utrustning före och efter osttillverkning. För bästa resultat, äta din ostmassan direkt eller gå vidare till cheddaring scenen för att skapa hårda cheddarost.