mynewspapers.net

Checklista för mor till brudgummen

Checklista för mor till brudgummen


Rollen som mor till brudgummen kan ibland vara förvirrande, särskilt som de traditionella rollerna av föräldrarna till bruden och brudgummen är skiftande. Med fler par betalar för sina egna bröllop eller att ha båda uppsättningar av föräldrar dela finansieringsbördan, rollerna för föräldrar är mindre definierade än innan. Vissa standard mor-av-den-brudgummen arbetsuppgifter kvarstår dock.

Mötet av föräldrarna

Det är gemensamma artighet för mor till brudgummen att ringa brudens föräldrar strax efter förlovningen är och bjuda in dem över för middag eller en drink att fira barnens förestående bröllopet. Detta ger föräldrarna en chans att träffa om de inte redan har gjort. Det ger dig också möjlighet att välkomna brudens föräldrar i din familj och uttrycka din glädje över det kommande bröllopet.

Gästlistan

Innan du skapar gästlistan, är det viktigt att diskutera med brudgummen bröllop budget och vad ekonomiskt stöd du förväntas ge, om någon. Efter att ha diskuterat din finansiell förpliktelse, ta reda på hur många gäster är det tillåtet att bjuda in. Det är viktigt att ge en korrekt gästlistan komplett med namn och adresser, och det är ditt ansvar att hjälpa out-of-town gäster hitta ställen för att bo under bröllopsfesten.

Klänningen

Det rekommenderas att du handlar för din klänning 4-6 månader före bröllopet. Samråda med bruden och hennes mamma om vad färg din klänning ska vara. Det bör inte matcha bridesmaids eller mor till bruden, utan snarare komplettera färgerna på bröllopet.

Duschar och parterna

Ska du delta i brudkläder dusch, samt eventuella engagment parter, möhippor eller andra händelser som du är inbjuden till. Det är också respektfullt att köpa en present till bruden när deltar i dessa partier och att hjälpa till med någon ytterligare planering hon kanske behöver.

Inbjudningssvar

Om bruden och brudgummen inte hanterar inbjudningar själva, är det upp till dig att se till att du spåra inbjudningssvar av gästerna du inbjuden. Kontakta de som inte har återvänt ett RSVP tre till fyra veckor innan bröllopet.

Genrepsmiddagen

Det är vanligt att brudgummens föräldrar att planera och vara värd för genrepsmiddagen. Detta kan vara så enkelt som en bakgård grill eller så formellt som en trevlig middag på en restaurang. Planering ska börja sex månader innan bröllopet och middagen hålls vanligtvis efter repetitionen dagen innan bröllopet. Du ansvarar också för att delta i repetitionerna så du vet vad din roll kommer att vara under bröllopsceremonin. Föräldrarna bör också tacka alla för att ni kom och ge en liten toast till bruden och brudgummen på genrepsmiddagen.

Bröllop

Under bröllopet, måste du uppfylla alla skyldigheter som designerades till dig kvällen innan på repetitionen. Dessa uppgifter kan omfatta som gick ner i gången före vigseln, belysning familj ljuset eller läsa en passage under ceremonin. Det är också ditt ansvar att vara närvarande för alla familjefoton, oavsett om de är tagna före eller efter ceremonin.

I receptionen

Under mottagning är det vanligt att brudgummens föräldrar står i den mottagande raden bakom bruden och brudgummen. Du kan bli ombedd att hålla ett tal eller att dela en mor-son dans. Efter mottagning, kan du erbjuda din hjälp med något annat paret kan behöva, till exempel städa upp eller transporterar gåvor. Efter dagen är över, är din enda ansvar att njuta av din son och nya svärdotter.