mynewspapers.net

Checklista för en lastbil inspektion

Checklista för en lastbil inspektion


Lastbil inspektioner är en värdefull aktivitet i driften av ett motorfordon. I en verksamhet där miles är pengar, verkar tid som ägnas åt en grundlig inspektion dyrt. Spotting och om ett problem före det kommer hålla vägmätaren spinning vilket sparar du en mindre förmögenhet i oönskade böter. I så lite som 10 minuter, kan du vara säker din lastbil inte kommer att misslyckas vägkontroller av tjänstemän för brottsbekämpning.

Dokumentation

Är dina dokument i ordning? Det är lätt att förbise utgångsdatum för en medicinsk examen kort och även glömma utgångsdatum för din licens. I ungefär samma tid det tar för att starta din bil, inte kommer att en snabb blick på utgångsdatum och du slås av plötsliga överraskningar. Hålla din faktura för lastade händig och se till att du har korrekt visas alla hazmat tecken, om farliga material. När du arbetar för ett företag måste vissa chassinumret på registreringen matchar fordonets chassinummer och alla försäkringskort är uppdaterade. Sätta din loggbok på framsätet och notera datum och tid för din inspektion.

Fordonet Essentials

Kontrollera alla fordon ljus är i gott skick. Kolla strålkastare, höga balkar, signal lampor och blinkers. Gå runt lastbilen och uppmärksamma alla sidoljus på toppen av riggen, både höger och vänster sida. På samma gång, kontrollera fälgar, nav och däck för varje hjul. En gång gjort, klättra in i hytten och sätta på vindrutetorkarna på bara för att göra vissa de arbetar.

Under huven

Dra öppna motorhuven och kontrollera transmissionsolja, olja vätska, radiator vätska och vindrutan spolarvätska. Ge alla bälten en bra bogserbåt. Skärp ska vara trånga. Lös bälten eller bälten som förekommer är sträcks ut eller nött bälten väntar på att knäppa. Ta inte en chans att förlora en mitt i ingenstans när du kan byta ut en sliten bälte rätt där du är.

Bromsar

Kolla luften bromsslangar för skador. Lufta bromsarna överhettas orsakar en enorm mängd slitage på linjer. Kolla trummor samt skor och en luftkompressor och luft torrare. Använda bromsen att göra vissa det är i gott skick. Köra en lastbil är en givande erfarenhet erbjuder en västern slags frihet. Stoppa en lastbil försäkrar en lång, lukrativ karriär. Inte genvägen din inspektion. Belöningen är alldeles för värdefull.