mynewspapers.net

Checklista för en hyresgäst flytta ut inspektion

Checklista för en hyresgäst flytta ut inspektion


När du hyr ut en bostad, är det viktigt att ha en checklista för granskning före och efter en hyresgäst upptar ditt space. Om du bara övervaka fastigheten eller äger fastigheten, gå igenom checklistan som hyresgästen lämnar kunde förhindra allvarliga ekonomiska förluster. Se till att det finns inga större problem, och se till att kolla in detaljer också.

Allmänna tillstånd

När du börjar flytta ut inspektionen, leta efter allmänna saker, som att väggar och mattor. Du vill säkerställa att det finns inga hål i väggarna eller överdrivet slitage på lacken. Dessutom kontrollera lövträd och mattor att säkerställa renligheten. På utsidan av fastigheten, kontrollera att utseendet har hållits. Gården ska vara i ett liknande tillstånd som det var när hyresgäster flyttade in i hemmet. Alla luckor och fönster ska vara i gott skick. Enligt fastigheter helhetslösningar, bör du också kontrollera skicket på brevlådan, lås och få alla nycklar tillbaka från hyresgästen.

Kök och badrum

Checklista för en hyresgäst flytta ut inspektion


Det finns specifika objekt att inspektera i kök och badrum. Kontrollera att alla köksmaskiner fungerar. Kontrollera att alla delar är fortfarande intakt. Exempelvis se till både ugnskassetter är fortfarande på plats, och kylskåpet har alla sina hyllor. Leta efter chips eller sprickor i vitvaror, bänkskivor och golv. I badrummet måste du säkerställa att badkar, duschar, handfat och toaletter fungerar och att badkaret proppar är fortfarande på plats. Också leta efter eventuella läckor och kontrollera fogtätning är fortfarande i gott skick. Slutligen, kontrollera att fläkten fungerar fortfarande.

Mekaniken i huset

Det finns många saker som måste kontrolleras som inte möter ögat. Kontrollera de uppvärmning och luftkonditionering funktionerna för att kontrollera att båda fungerar. Kolla ugnen filter för att kontrollera enheten har varit ordentligt omhändertagna av hyresgästen. Kontrollera alla fönster, se till att de fortfarande öppna och stänga, och också se till att alla fönster inredning som kom med egenskapen, till exempel gardiner, draperier eller mörkarna kvar i gott skick. Slutligen rekommenderar helhetslösningar fastigheter kontrollera all belysning är fortfarande i gott skick, samt eluttag och rökdetektorer.

Ytterligare Tips

När du utför en fl inspektion, är det klokt att använda den samma checklista som du använde när hyresgästen flyttade in i hyresfastighet. Detta gör att du kan granska anteckningar av villkora av särskilda artiklar, om frågor uppstår. Gratis besöka checklistor, webbplatser som Washington State Office av Attorney General och Prairie State juridiska tjänster.