mynewspapers.net

Checklista för elementära barns fysiska utveckling

Checklista för elementära barns fysiska utveckling


Som barn växa från Linda in i grundskolan år, bör föräldrar hålla ett vakande öga på hur deras barn utvecklas. Checklista för elementära barns fysiska utveckling innefattar mindre uppenbara saker som innebär grov och fin motorik samt uppmärksamhet och sensoriska aspekter av tillväxt.

Brutto motoriska färdigheter

Tecken på att ditt barn fysiskt utvecklas med hans brutto motoriska färdigheter kommer att omfatta honom att kunna gå ner stegen en fot i taget, kör i en rak riktning samtidigt att få fart och hoppar upp och ner. Han kommer också att kunna hoppa på ena foten, kasta, fånga eller sparka en boll, flytta till en rytm och klättra upp och ner utrustning.

Finmotorik

Elementära fysiska utveckling milstolpar även observation av finmotorik. Vid denna ålder bör ditt barn börja fästa knappar och packa upp byxor och jackor, hålla en penna och skilja vilken hand är där. Han bör också kunna plocka upp små föremål som pusselbitar och börja inse att dessa bitar är för ett pussel. Han bör kunna använda en sked och gaffel samt Häll vatten, juice eller mjölk i en kopp utan att spilla.

Uppmärksamhet färdigheter

Uppmärksamhet kompetens spela en annan del i elementära barns fysiska utveckling. Dessa kunskaper måste bedömas, särskilt när ett barn inte kan göra något av de brutto- eller fina motorik. Frågan är om barnet inte är kompetent att utföra uppgifter på grund av en fysisk begränsning eller en kort uppmärksam. Vid denna ålder, ska barnets elementära uppmärksamhet span matcha deras kompetensnivå.

Sensorisk Integration

Sensorisk integration är hur de fem sinnena--beröring, smak, hörsel, se och lukta--arbeta tillsammans för att bistå i utvecklingen av grov och fin motorik. Sensorisk integration är ett annat område som skall undersökas om ett barn inte är att hålla upp med grov och fin motorik. Till exempel ett barn kan vara över känslig för beröring och vissa saker kan inte vädjar därför till honom. Det är inte att han inte kan rulla en boll ur spel degen; Det är att han inte gillar känslan av att spela degen under naglarna och på fingrarna.