mynewspapers.net

Checklista för att flytta gamla föräldrar

Checklista för att flytta gamla föräldrar


Om du har äldre föräldrar, är chansen du kommer att behöva hjälpa dem flytta förr eller senare. Oavsett om du stödja dem helt eller de har ekonomiskt stöd, kommer budgetering vara en stor del av att hjälpa dem att flytta. Även om inte du är för närvarande att ta hand om gamla föräldrar, kan du göra både dig själv och dem en tjänst genom att förbereda tidigt för deras potentiella flytt. Om flytten är särskilt svårt eftersom dina föräldrar är vid dålig hälsa, samla andra familjemedlemmar, som bröder, systrar och dina barn, för att hjälpa till.

Ombyggnationer

Du kan behöva planera för vissa ombyggnationer på nya hem dina föräldrar är på väg in. Avgöra om du behöver ledstänger i badrummet, en ramp i stället för trappor, och ett sovrum eller badrum på första våningen. Många av husen är inte konstruerade för att äldre, så ombyggnationer kan vara nödvändigt av säkerhetsskäl.

Hemtjänst

Om dina föräldrar har dålig hälsa, måste du ordna någon form av hemmet vård. Du kan även diskutera med dina föräldrar möjlighet att flytta in i en assisterad levande hem. Om dina föräldrar behöver någon form av sjukvård, överväga långsiktiga vård försäkring, som kommer att betala för hemmet omvårdnad. Men kommer att du behöva betala Premier. Du ska också se till att du har någon form av rätten att fatta medicinska beslut ifall de blir alltför oförmögen att göra detta. Se till att du vet var dina föräldrars pappersarbetet för fullmakt för hälso-och sjukvård och ekonomi är.

Överväganden

Avgöra hur mycket hjälp du är både villiga och kapabla att ge. Med så många kvinnor och mödrar i arbetskraften, kanske din familj helt enkelt inte har tiden att hjälpa till med varje steg.

Personliga objekt

Vid sortering genom personliga föremål, vara respektfull. Om dina föräldrar har att trappa ner sina tillhörigheter för att passa in i en mindre hem, kan det vara svårt för dem att släppa taget om vissa poster. Du kan behöva hålla en loppmarknad för att skala ner ägodelar. Du kan också placerar några artiklar i lagret eller donera dem till välgörenhet. Tänk på att gå igenom personliga föremål, särskilt de från din egen barndom, är en bra tid att minnas med dina föräldrar. Flytta behöver inte vara allt om den affärsmässiga sidan av saker; passa på att stärka din familj obligationer.