mynewspapers.net

Checklista för att flytta för första gången

Checklista för att flytta för första gången


Flytta från din egen plats för första gången behöver inte vara stressande. Det finns några enkla tips för att hålla dig på rätt spår. Innan du börjar sätta ihop en "rörliga bok." Den bör omfatta två saker: anteckningsboken papper, att hålla anteckningar av vad som behöver göras och det har redan gjorts, och mappar så att du kan hålla alla dina dokumentation och pappersarbete i en lätt-till-finna plats.

Fyra till sex veckor före flytten

Göra anmälningar om ditt drag. Börja med att plocka upp en ändring av adress kit från postkontor och fylla det så mail kommer att skickas till din nya plats. Kort butiker säljer attraktiva förändring-av-adress kort avsedda att skickas till vänner och familj. Kontakta din bank, försäkringsbolag och kreditkortsföretag att ta reda på hur de vill hantera adressen ändras. De flesta tidningar har online webbplatser som tillåter dig att ändra din adress. Ring din lokala tidning och ge dem ett slutligt leveransdatum. Glöm inte om tidigare arbetsgivare. Låt dem veta vart du ska så att de kan vidarebefordra din W-2s.

Fyra veckor före flytten

Börja med att tänka på vad du vill ta med dig. Sälja, donera eller har en garage försäljning att bli av med oönskade objekt. Använda upp färskvaror i huset och om du gör en stor flytta, hitta nya hem för dina krukväxter. Om du anställer fullservice movers, har dem kommit att ge dig en uppskattning. Åtminstone, att kunna förse dem med en omfattande lista över vad kommer att flytta. Få skriftligt uppskattningar från flera företag. Ta reda på om de packar för dig, vad poster de inte kommer att flytta och om de är licensierade och bundna, sedan kolla dem på Better Business Bureau webbplats. Innan ditt drag vill du få professionella bedömningar av värdefulla objekt om du behöver göra en framtida fordran. Om du planerar en gör det själv flytta, ordna lastbil hyra och rörliga hjälp. Köpa förpackningsmaterial som lådor, packning och maskeringstejp, markörer, garn och tidningen för utfyllnad.

Tre veckor före flytten

Packa dina viktiga dokument på ett ställe som du kan få till enkelt. Vidta åtgärder för att koppla din utilities och få återbetalning för alla insättningar. Ger företag den nya adressen för dem att skicka sina slutliga räkningar.

En till två veckor före flytten

Om du har målat alla väggar, skulle nu vara tid att få dem tillbaka till deras ursprungliga färg. Repor på träslöjd? Har dem målat eller annars rengöras. Överväga att anlita städservice att komma in och få kaminen tillbaka till ursprungligt skick och badkar surround-glittrande om du inte har tid att göra det själv. Om mattorna behöver schamponera, nu är det dags att boka tid för det också. Du vill inte ge någon anledning att hålla din deposition. Säkert avyttra någon brandfarliga objekt, till exempel gräsklippare eller snöslunga gas, färg och aerosol burkar. Gör en plan över vad som händer med dig i bilen, inklusive krossbart objekt och viktiga dokument och register. Göra researrangemang för ditt husdjur och få bilen stämde upp.