mynewspapers.net

Cervikalkragen för hundarCervikal halsband för hundar utför inte samma jobb som livmoderhalscancer kragar för människor. Livmoderhalscancer eller elisabetanska, kragar förhindra hundar från att komma åt områden på kroppen de behöver för att lämna ensam. Veterinarians vanligtvis rekommenderar dem att hålla hundar från böja halsen för att tugga skadade eller kirurgiska områden. Flera stilar av dessa halsband finns att hundens ägare.

Funktion

Hundar är smidig och böja halsen för att komma åt alla delar av sina kroppar med sina munnar. De tenderar att tugga eller slicka områden som nyligen har genomgått kirurgiska ingrepp eller är skadade. Att hålla en hund från dessa områden främjar snabbare och effektivare läkning. Cervikal kragar inaktivera hundar från böja halsen runt dessa komprometterad områden.

Historia

Den vanligaste typen av cervikalkragen är känd som en elisabetanska krage. Namnet var lånat från gång-innegrejen hög, ruggig kragar bärs av män och kvinnor dokumenterats så tidigt som 1500-talet. Krage gav utseendet på längre än en bärarens hals och inramade ryggen och sidorna av halsen och huvudet, inramning bärarens ansikte.

Ursprungliga elisabetanska krage

Den ursprungliga och mest använda av de veterinära livmoderhalscancer krage är fortfarande hink-typ stilen kallas den elisabetanska kragen. Denna krage är monterade på halsen på hunden och säkrade det genom att väva den smala änden av kragen med hundens buckla krage eller en längd av gasväv. Detta säkrar kragen på halsen på hunden. Öppna och bredaste slutet av kragen sträcker sig bortom hundens näsa, vilket gör det verkar som om hundens huvud är i en öppen hink. Kragen begränsar hundens hals, förhindra nosen från att nå de flesta områden på kroppen. Det största problemet med dessa kragar är att de ska fungera korrekt måste överskrida hundens synfält, vilket gör honom bara att se rakt fram.

Nya konstruktioner

Tugga inte och Pro kragar är nya krage mönster. Tugga inte faktiskt liknar en mänsklig cervikalkragen, medan Pro kragen ser ut som en munk på halsen. Här styv krage är gjorda för att passa baserat på storleken på din hunds hals. Principen är densamma. Kragen begränsar böjen i hundens hals så han inte kan nå problemområden. Fördelen med dessa halsband är att hundens synfält inte är begränsad, eftersom hink effekten inte finns. Nackdelen är att vissa kreativa hundar är fortfarande kan nå områden de behöver för att lämna ensam.

Var hittar man en krage

Om din veterinär rekommenderar en cervikalkragen för din hund, de flesta kommer att ge en krage för dig, men det kommer sannolikt av den gamla elisabetanska designen. De nyare modeller finns tillgängliga från high-end sällskapsdjur tillförsel lagren och genom återförsäljare online.

Varningar

Placera kragen på din hund för första gången när du kan vara med hunden att följa hans reaktion. Vissa tenderar att panik, och speciellt om du använder den ursprungliga designen, tenderar att bang i saker eftersom de inte är vana vid att ha något brett på sina huvuden. De flesta hundar anpassa snabbt om kragen är kvar på plats.