mynewspapers.net

Cementindustrin SWOT-analysFör att planera marknadsföring och strategier för företag, är det viktigt att utföra en analys av situationer. En sådan analys, en SWOT-analys, undersöker "styrkor, svagheter, möjligheter och hot" inom en viss verksamhet eller ett fält. Cementindustrin är ett exempel på ett fält som en SWOT-analys skulle öka strategier för marknadsföring och management.

Starka sidor

Cementindustrin har många styrkor övervägas. Cement är, bokstavligen, byggstenen för byggbranschen. Nästan varje byggnad bygger på cement för dess fundament. Cement verksamheten är en £6 miljarder industri, mätt med årliga cement leveranser. Det finns också ett starkt rykte bakom cementindustrin. Cement är ett fast material och konsumenter har sällan klagomål om produkten. Regional fördelning växter har också gjort cement allmänt tillgänglig till någon typ av köpare.

Svagheter

Cementindustrin är inte utan sina nackdelar. Cementindustrin bygger på byggande jobb att skapa en vinst. Men cementindustrin är starkt beroende av vädret. Cirka två tredjedelar av cementera produktionen sker mellan maj och oktober. Cementtillverkare använder ofta vintermånaderna att producera och lagra cement, för att möta efterfrågan. En annan svaghet är transportkostnaderna; kostnaderna för att transportera cement är hög och detta håller cement från att vara lönsamma långa sträckor. Med andra ord, kostar frakt cement mer än vinsten från att sälja den.

Möjligheter

Cement industrier har möjligheter också. En sådan möjlighet är cement branschens effektivitet. Cementindustrin har nyligen effektiviserat sin produktion insatser, med torra tillverkning i stället för vått, som är tyngre och mer tidskrävande. Cementindustrin har också investerat cirka 3 miljarder pund i expansion ansträngningar att uppfylla otillfredsställda cement behov. Prognoser visar att år 2012 kommer cementindustrin har 25 procent mer tillverkningskapacitet.

Hot

Arten av ekonomin har upptäckt ett antal hot mot cementindustrin. Cementindustrin är kraftigt beroende av konstruktion. Den nuvarande ekonomin har minskat antalet Bygg-arbeten, vilket i sin tur gör ont cementindustrin. Cementindustrin kontrollerar majoriteten av marknaden i Förenta staterna, men inte allt. Ca 11,5 ton cement importeras årligen för att stödja de icke tillgodosett behovet. Om andra länder kan producera och leverera cement till ett reducerat pris, är US cementindustrin i fara. Den amerikanska regeringen också försöker reglera cement industrins avfall. Naturvårdsverket har infört regler för cementindustrin att skära ner utsläppen.

Översikt

Cementindustrin SWOT-analys visar att branschen har påverkats kraftigt av den ekonomiska nedgången. Branschen anser dock med investeringar, det kan bygga upp och öka produktionen. Detta kommer att minska behovet av utländsk import. Branschen har blivit mycket renationalized på grund av de höga kostnaderna för att transportera cement. Dock den regionala marknaden vänder sig till alla typer av jobb, från bostäder till kommersiell projekt, bara inom en region. Och förkortade lönsamhet perioden av cement har tillåtit cementtillverkare att sträcka produktion över året att undvika överansträngning från maj till December.