mynewspapers.net

Cat3 kabel jämfört med Cat5

Cat3 kabel jämfört med Cat5


Cat3 och Cat5 kablar är Ethernet-kablar. Ethernet-kablar används för att konfigurera telefonlinjer och lokala nätverk (LAN). Det finns sex kategorier av Ethernetkablar, med Cat3 och Cat5 som används mest. Båda används mindre som de sakta ersättas med Cat6-kablar.

Hastighet

Hastigheten på kablarna är den största skillnaden mellan Cat3 och Cat5. Cat3 kablar kan endast användas med 10Base-T-nätverk med en hastighet av 16 megahertz (MHz). CAT5 kablar är snabbare och kan användas med 100Base-T-nätverk. De överföra data i hastigheter upp till 100 MHZ.

Kostnaden

När Cat5 kablar slå marknaden kostar de mycket mer än den lättillgängliga Cat3. Med tiden har ändrats. CAT5 kablar används oftast, och priset har sjunkit därför. Cat3 kabel används mindre, och dess kostnad är lika med nästan Cat5. CAT5 och Cat3 kabel kan köra någonstans från £19 £ 52 när de köps i mängder av 1000 eller flera fötter.

Användningsområden

Cat3 kablar används mest för telefonlinjer, och de få platser som fortfarande har uppringt Internet. CAT5 kablar används för LAN för att uppnå höghastighetsinternet. Med Cat6 framväxande, Cat5 kan vara används mindre för LAN i framtiden.