mynewspapers.net

Cat urin faror

Cat urin faror


Katt-urin innehåller en liten mängd potent att lukta ammoniak. I små mängder ammoniak kan vara irriterande men allmänhet ofarliga. Denna naturliga kemiska finns i luft, mark, djur och människor. Ammoniak är ansvarig för nedbrytning av proteiner och nödvändigt för nedbrytning. Men vid förtäring eller om en stor mängd inhaleras, ammoniak är giftiga. Leptospiros kan överföras till människor från urinen av sjuka djur, som en katt och råtta. Denna sällsynta sjukdom, som är mer sannolikt att påverka i de underutvecklade länderna, kan behandlas framgångsrikt.

Irritation

Ett vanligt symptom vid exponering för en liten mängd ammoniak är irritation i lungor, hud, ögon, näsa och hals. Barn kan vara mer känsliga för den negativa effekten av ammoniak i katt-urin, men alla, särskilt de med astma, bör begränsa deras kontakt med denna kända irriterande. Rengöra en katt skräp låda regelbundet. Manliga katter är mer benägna att spraya, lämnar deras doft och märkning deras territorium, men kvinnliga katter i värme kan också spraya. Detta kan vara en svår vana att bryta och kan kräva tidigt kastrering eller spaying, i ålder råd av din veterinär, för att lindra problemet.

Leptospiros

Leptospiros är en sällan överförs bakterier i urinen hos en smittad katt. Denna sjukdom kan komma in i blodomloppet genom ett litet snitt eller dricka eller simma i vatten som har smittats av en sjuka djur. Denna sjukdom är inte allmänt luftburna. Leptospiros är vanligare i de underutvecklade länderna utan dricksvatten. Om en katt är diagnostiserad med leptospiros, riskerna är få, men för de första veckorna av behandling bör djuret hållas förutom andra djur och alla kroppsvätskor spolats upp med desinfektionsmedel. Det finns ett brett utbud av antibiotika för människor och husdjur att behandla leptospiros. Utsikterna för återvinning är bra så länge kursen av antibiotika är slutförd och en hälsosam kost bibehålls.

Toxoplasmos

Toxoplasmos är en parasitsjukdom som kopplade till exponering av felint avföring och har visat sig orsaka utvecklingstoxicitet skador och dödsfall för ett ofött barn. Av denna anledning en gravid kvinna ska inte hantera en katt skräp låda och bör tala med sin läkare om någon närstående oro. Toxoplasmos kan också påverka någon med ett undertryckt immunförsvar.

Försiktighetsåtgärder

Kattvänner kan använda försiktighet för att skydda sig från katt-relaterade sjukdomar eller irritationer, att främja en hälsosam hem för både djur och människor med några vanliga metoder: ändra kattsand och sanitise kattlådan regelbundet. En katt kommer inte att använda en smutsig kattlådan, därför att fråga det att hitta en annan plats i hemmet att befria sig själv. Öppna fönster dagligen att förbättra luftkvaliteten i ett hem med inomhus husdjur. Tvätta barnens händer med tvål och vatten efter spelar med djur, utomhus och i en sandlåda. Ett barns sandlåda bör omfattas när inte i använda. En sandlåda, en katt, är bara en stor skräp låda. Tvätta händerna noggrant med tvål och vatten efter rengöring upp kattavföring, rensa kattlådan katt och trädgårdsskötsel. Trädgården är där många katter, förutom din egen, göra deras urinera och fekalt affärer när utomhus. En katt med en sjukdom eller urinblåsan problem kan börja kissa överallt. Ett besök till veterinären kan vara i ordning om en katt har börjat kissa runt huset, verkar vara i smärta medan urinera och/eller har blod i urinen. Tvätta med tvål och vatten omedelbart om bitit eller repad av en katt. Vaccinera din katt.