mynewspapers.net

Cardio workout planer

Cardio workout planer


Konditionsträning är känd för att hålla hjärtat friskt och vikt off. Enligt Mayo Clinic i USA, utöva också resultat i andra hälsofördelar, bland annat förbättrade humör, minskad stress, bättre sömn och bättre sex. Om detta låter lockande, är den goda nyheten att cardio workout planer finns tillgängliga för varje ålder och förmåga.

Cardio och viktminskning

Många människor snöra upp sina skor eller hoppa på den elliptical tränaren för att de vill gå ner i vikt. Men medan konditionsträning är en viktig del av viktminskning, kom ihåg att övervaka din kost. En timme av utförsåkning bränner 420 kalorier i en 68 kg (ca 150-lb) person, men dessa kalorier kommer snabbt tillbaka under middagen. Om du använder cardio som en del av en viktminskning strategi, kom ihåg att konsumtionen av 3500 kalorier resulterar i en extra pund av vikt.

Realistiska

Människor nya till konditionsträning bör vara realistiska. Om du inte har arbetat länge, göra du förmodligen inte ett intensivt träningspass omedelbart. Det är bättre att börja med 15 minuters promenad än för att skada kroppen med en timme av ovana kör. Dessutom bör människor som är feta, extremt stressad eller återhämta sig från operation starta långsamt.

Pass uthållighet

Pass uthållighet består av 40 till 90 minuter av stadig konditionsträning. De kan omfatta cardio maskiner, raska promenader eller kör utsidan eller en inomhus cykling eller aerobics klass. Fitness buffs kanske vill utmana sig varje månad eller så med en extra svårt träningspass, till exempel en heldags vandring eller cykeltur ride.

Intervallträning

Intervall träning betyder att lägga till utbrott av högre intensitet motion till din cardio rutin, som bränner mer kalorier och fett. Exempel på intervallträning är omväxlande mellan gång och löpning eller kommer från en stillastående cykel till en minut av intensiv hoppa, sedan tillbaka till cykeln.

Spänst

Plyometric övningar ökar idrottarnas makt genom att snabbt växla mellan förlängning och upphandlande musklerna. Detta pulshöjande arbete innebär vanligtvis en hoppande rörelse, hoppa, hoppande eller utfallet. Manipulera styrka och elasticitet av musklerna på så sätt ökar idrottarnas snabbhet och styrka. Spänst är fortfarande något nytt, så dessa övningar bör övervakas av en kvalificerad tränare eller lagledare.