mynewspapers.net

CAB låda stilar

CAB låda stilar


Kabinett ramar är desamma oavsett inredning systemet. Det är skåp låda och dörr fronter som betraktaren faktiskt ser och detta är till den formgivare förfogande för att förmedla ett designtema. Det finns två skåp låda format med variationer av varje---lådor antingen overlay eller är i jämnhöjd med skåp ramen. Trim, formning och inläggningar kombineras med hårdvara val att ytterligare definiera design historia.

Overlay lådan

En overlay skåpet lådan sitter på toppen av skåpet ram och överlägg ramen. Denna typ av skåp låda kommer i två stilar---en full överlägg och en regelbunden överlägg. En vanlig overlay låda täcker skåp ramen var som helst från 1/4 tum till 1 5/8 tum hela vägen runt lådan öppnas. Detta är en gemensam stil skåp låda som kan förbättras med hjälp av ett skåp kontrastfärg eller avslutas. En full overlay låda täcker hela skåpet ramen, stångas upp mot sin kollega lådor eller dörrar som kan vara över eller under den. Fullständig overlay lådor kan användas till att förmedla en elegant och modern look men med extra låda trim och detaljer kan ta på en traditionell känsla.

Spola infälld låda

En infälld infälld låda kännetecknas av två Detaljer--kanten av lådan och indrag. När stängt, i utkanten av lådan är i jämnhöjd med skåp vänd och den infällda, som uppstår flera inches kant, ger det visuella intrycket som lådan är inne i skåpet. När öppna, lådan ser ut som det har trim men när stängt trim blir jäms med skåp ansiktet och lådan verkar vara mindre och infälld. Spola infälld lådan kan se modern eller traditionell, beroende på maskinvaran. En enkel krom, tubulär låda dra förmedlar en mer samtida design, medan en snidad, guld-tonas handtag ser mer traditionella. Ett skåp installation med infälld lådor och dörrar och inga inläggningar skapar en institutionell utseende och används oftast inte om inte formgivaren arbetar med ett system för industriell eller high-tech design.

Pärlstav infälld låda

Pärlstav infällda lådor är samma som infälld infällda lådor med undantag för tillägg av tillämpad gjutning på ytan av lådan. Denna typ av skåp låda kan vara mer invecklad i sitt utseende än en vanlig spolas infälld låda. Gjutning är kallad profilering i en sådan låda och profilering är normalt placerad längs insidan kanten i ansiktet av skåpet lådan (inte inne i infällt men längs kanten av infällt), vilket ger lådan en snidad look. Mer intrikata pärlstav infälld stilar kan lägga till en extra vals inuti infällt. I vissa konstruktioner, kan extra gjutning faktiskt göra infällda sticka, vilket ger låda fram en formpressad och snidade look. Pärlstav infällda lådor finns normalt i traditionell design system. Designers kommer ibland efterlikna gjutning och trimma används någon annanstans i hemmet.