mynewspapers.net

Byta bakre Hjullager

Byta bakre Hjullager


Lagren på bakhjulen på din bil är ganska tillförlitliga för det mesta och inte krävs ständig uppmärksamhet. Dock med tiden fettet inuti kan torka ut och rost interna komponenter. Så småningom, kan kullager och raser utveckla sprickor och punktfrätning, leder till hjulet lagerhaveri. Efter den här guiden hjälper din Ersätt de bakre Hjullager på din bil och undvika skador på Hjulnavet församlingen. Förfarandet som gäller för front-wheel-drive bilmodeller.

Ta bort lager

Lossa bakhjul klackarna, ta upp den bakre delen av bilen med ett floor jack och stöder det på två pallbockar. Chock framhjulen och som överföringen i växeln (manuell) eller park (automatiskt), sedan att ta bort de bakre hjul/däck. Ta bort fett locket från hjulet montering med hjälp av en vanlig skruvmejsel och en hammare. Ta sedan bort cottar pin från muttern låsa med ett par näsa tång. När du tar bort muttern låsa, skruva loss ställmuttern med ett 6-punkt, axel mutter socket. Använd standard eller metriska storlek för ditt fordon. Vid behov konsultera din fordonets Servicehandbok. Se till att lägga alla dessa komponenter i ordning och på en ren yta för snabbare och enklare återmontering. Lägg en ren bit av den gamla tidningen på golvet under navet. När du drar manuellt navet, kommer att bricka och yttre uthärda glida ur spindeln. Placera hub-trumenheten upp och ner på en arbetsbänk eller hård yta. Dra fett hållaren eller tätning med en sealer avdragare eller standard skruvmejsel. Ta sedan manuellt bort det inre lagren. Därefter försiktigt ta ut den inre och yttre försedda med tävlingar med en stor avdrift punch och hammare för att undvika att skada navet.

Installera lagren

Rengöra insidan av navet i gammalt fett med hjälp av en butik trasa. Ytan bör vara helt rena innan du börjar installera de nya lager. Använd en uthärda ras och försegla drivrutin för att installera de nya uthärda raserna. Ett tjockt lager av hög temperatur med färskt fett inuti hub hålighet, men Fyll inte. Fyll den nya inre Hjullager med samma typ av fett med en bärande packer och installera det på sitt race. Sedan installera en ny fett hållaren eller tätning med uthärda loppet och försegla drivrutin. Hub/trumenheten i rum och packa det nya yttre lagret med hög temperatur med färskt fett med uthärda förpackaren. Nu, installera hjulet bäring och bricka på spindeln. Skruva in ställmuttern efter rekommenderade förfarandet på din fordonets Servicehandbok. Handboken ger dig specifika vridmoment och antalet examina att backa muttern som sittplats Hjullager på plats ordentligt. Du behöver en momentnyckel för detta steg. Slutligen installera lås mutter, en ny cottar pin och fett mössa. Installera Hjullager på den motsatta Hjulnavet/församlingen på samma sätt. När du installerar hjul/däck, Sänk bilen och ta bort de främre kilar.