mynewspapers.net

Byggnaden lyssnande färdigheter för barn

Byggnaden lyssnande färdigheter för barn


Det finns många stunder när barn, särskilt unga sådana, inte verkar vara uppmärksam när deras föräldrar talar till dem. Förmåga att lyssna inte komma naturligt, måste föräldrar att lära sina barn att lyssna aktivt. Föräldrar borde förklara för sina barn att kommunicera effektivt och göra dem medvetna om att kommunikation handlar om tal som lyssnar. Detta kommer att hjälpa barn att ha bättre akademiska resultat och fasta relationer med sina kamrater i framtiden.

Modellering

Barn måste få se hur man gör saker, så om du vill att ditt barn att förstå vilka beteenden som du förväntar dig av honom, börja träna det med honom. Först, be honom att berätta något han gjorde den dagen. Lyssna till honom noga, hålla ögonkontakt och tillåta honom att gå på i sin egen takt. När han gör en paus, upprepa de viktigaste punkterna i sin historia själv och vänta på honom att bekräfta och fortsätta med detaljer. Berätta för honom att detta är hur människor lyssnar på varandra och be honom att göra samma sak för dig.

Behandlingen

Sängdags berättelser finns stora möjligheter att tillbringa tid med ditt barn, men också att förbättra sin förmåga att lyssna. Läs en berättelse till ditt barn, sedan nästa dag, innan du börjar läsa igen, be honom att återberätta vad som hände i historien. Detta kan visa han faktiskt lyssnade och förstod de viktiga punkterna i historien. När du läser en historia som han redan hört många gånger, göra små ändringar i händelserna i historien. Om han korrigerar du, kan du vara säker på att han lyssnade verkligen.

Ställa frågor

Lär ditt barn att ställa frågor. Barn är nyfikna av naturen, så de behöver lära sig när man ska ställa en fråga utan att avbryta och vilken typ av frågor att ställa. Göra pauser för honom att ge honom möjlighet att be er att fortsätta eller klargöra något för honom. Be honom att berätta något om sig själv, och när han gör en paus, fråga honom en fråga. Han måste således vissheten om att du verkligen lyssnade och han kommer att lära sig att göra detsamma i gengäld.

Talar

Talar bygger ditt barns förmåga att lyssna. Prata med honom om olika ämnen (som intresserar honom, om möjligt). Under samtalet, kan han ställa icke-närstående frågor eller försöka byta ämne. Vid denna punkt, be honom att berätta om något och lyssna på honom tålmodigt. När han är klar, förklara för honom att det är viktigt att lyssna till vad en person har att säga, som du gjorde, och få honom att inse att kommunikation handlar om två människor som har tålamod att lyssna på varandra.