mynewspapers.net

Bygga billigt uppvuxen trädgård sängar

Bygga billigt uppvuxen trädgård sängar


Odling av frukt, grönsaker eller blommor alltid börjar med att välja rätt plats och förbereder smutsa. De flesta växter gör bäst med näringsrik, rika jord och strålande sol och många behöver också bra dränering. I utrymmen som inte erbjuder god jord eller dränering, bygga trädgårdsmästare ofta upphöjda bäddar--förhöjda planters--som står ovanför ytan av deras gård och trädgård. Om du inte vill åta sig att tid, kostnad och material för att bygga en stor låda trädgård, men behöver en uppvuxen trädgård säng, bygga ett enklare, billigare och mindre permanenta.

Instruktioner

• Välj en webbplats för din trädgård där växterna får full sol hela dagen. Om plantering shade växter, välja en webbplats som får lämplig mängd solljus. Webbplatsen bör rinna helt inom tre till fem timmar efter regn; om den gör ingen bygga en uppvuxen trädgård säng.

• Åtgärd för din upphöjd bädd att förbereda gränser. Bygga en liten, lätt att underhålla säng när du just har börjat. Mäta en webbplats som är 8 till 10 fot lång på båda sidor och 4 till 5 fot lång på ändarna. Gräva en 1/2-tums-djupt dike längs konturerna av din säng och sedan ställa in de trä plankorna i diket. Säkra bitar av trä genom att packa jord runt dem. Dessa är dina väggar, och de bör stå upp 9 till 10 inches tall. Använda pressad, ek, poppel eller furu trä som billiga alternativ. Även om behandlat trä motstår röta, kemikalierna som kan läcka ut i marken, skadar växter och nyttiga insekter. Använda obehandlat trä som en kortare sikt, men hälsosammare alternativ.

• Fyll på upphöjd bädd med en lämplig jord blandning för dina valda växter. Använd hälften quick-dränerande jord och hälften organisk kompost, med gödselmedel blandad i om det är lämpligt för växter. Bygga upp sängen till en höjd av 8 inches för gott om plats för plantering och dränering. Jorden kan vara även med kanterna på sängen eller något väggrund, efter plantering behov.