mynewspapers.net

Burmesiska Python anpassningar

Burmesiska Python anpassningar


Burmesiska pytonormar (python molurus bivitatus) är mycket stora ormar Southeast Asien. Honorna är större än hanarna och kan växa upp till 25 fot (7,6 m) lång och väga över 136 kg (136kgs). Förutom deras stora storlek har burmesiska pytonormar flera fysiska anpassningar som gör ormarna att trivas i naturen.

Färgning

Burmesiska pytonormar har en square-mosaik mönster längs rygg med nyanser av brunt och beige block över en fast svart bas. Kamouflage färgning hjälper till att dölja platsen för den stora arbetsföra orm längs skogen golvet också som i floderna, vilket gör det lättare för burmesiska pytonormar att jaga byten.

Utfodring

Burmesiska Pytonormar kan svälja bytet mycket större än storleken på den egna kroppen. Som alla ormar, burmesiska pytonormar svälja sina byten hela. Det gör de haka deras käkar och sträcka sin mun och använda tänderna krok-formad för att driva bytet ner deras hals. Efter utfodring, kommer att ormen vila i flera dagar i solen för att smälta sin måltid.

Lukten

Burmesiska pytonormar har ett högt utvecklat luktsinne att kompensera för deras dåliga vision och brist på förhandlingen. Ormarna Häll ofta ut sina kluven tunga samla dofter från den omgivande miljön. När tungan avkastningen i munnen det gnuggar mot ett organ kallas en Jacobsons organ, som tolkar de dofter som samlas in på tungan och ge ormen detaljerad information om miljön.

Organ

Förutom deras angelägen luktsinne har burmesiska pytonormar mycket känsliga organ ligger mellan skalor på överläppen. Dessa specialiserade organ kan ormen att känsla små temperaturförändringar i den omgivande miljön. Organ gör det enkelt för burmesiska pytonormar att hitta och se varmblodiga djur på natten när den omgivande miljön är cool.