mynewspapers.net

Bundt Pan riktningar

Bundt Pan riktningar


Nordic Ware introducerade den första Bundt cake pan 1950. Modellerade efter den klassiska österrikiska kugelhopf lergods bakning mögel, drog Nordic Ware Bundt pan fördel av lätt, smidig aluminium. H. David Dahlquist, Minneapolis-baserade företagets grundare, lagt till signatur veck som ledde till senare utveckling av allt mer intrikata mönster. Centrum röret i en Bundt pan ger värme tillgång till smeten från alla sidor, vilket gör det möjligt att laga tjockare, längre kakor hela vägen utan att bränna kanterna. Moderna Bundt kakor ta formerna av allt från rosor till racing bilar och snöflingor till jultomten.

Instruktioner

• Päls inre av Bundt pan med ett tunt lager av rumstemperatur solid vegetabiliska förkortning, med en bakelse borste eller pappershandduk för att få in alla i spåren och vrår. Lägg 2 msk mjöl i grytan och försiktigt skaka det, knacka på det med din handflata att fördela mjölet. Invertera pan över soptunna eller handfat och ge det en kran eller två på botten för att ta bort något överflödigt mjöl. Alternativt, spraya insidan av pannan med non-stick Vegetabiliska matlagning spray, helst en bakning-specifik version som innehåller mjöl. Använda en bakelse borste eller pappershandduk för att arbeta det in i spåren och vrår. Damm i grytan med mjöl om din spray inte innefattar det.

• Häll långsamt din smet i pannan från en statisk position. Låt smeten rinna jämnt runt centrum röret. Fyll pannan inte mer än ¾ full.

• Knacka på undersidan av Bundt pan två eller tre gånger försiktigt men fast på räknaren använda en rak up-and-down rörelse för att tvinga alla luftbubblor ut genom toppen av smeten.

• Knuffa smeten med en plast eller silikon spatel till ytterkanterna på pannan, trycka den lite uppförsbacke för att uppmuntra kakan att klättra sidorna som det bakar och öka detalj på utsidan av kakan.

• Grädda Bundt cake på centrum racket i ugn förvärmd enligt ditt recept riktningar. Minska värmen med-3.89 grader om du använder en svart eller mörk stekpanna.

• Tillåt Bundt kakan svalna i pannan i exakt 10 minuter. Plocka upp pannan, med varma vantar och skaka den försiktigt från sida till sida för att få bort kakan. Sätt en kniv mellan tårtan och kanten av pannan och köra det i ytterkanten om tårtan inte verkar vara att dra från pannan. Upprepa mellan tårtan och röret. Vänd kakan på ett rack eller en tallrik att svalna helt innan du damm eller glasyr det med en dekorativ toppning.