mynewspapers.net

Buddleia Davidii Bicolor fjäril BushBicolor olika fjäril bush (Buddleia davidii Bicolor) är en perenn buske som kan växa till 10 fot lång och bred. Den är härdig till zon 5, men kommer att dö tillbaka till roten kronan i minusgrader.

Funktioner

Funktionen som skiljer från resten av buddleias bicolor sorten är färg utvecklingen över dess Blom cykel. Bicolor knoppar är lavendel-lila, men avta till persika som de blommar längs flower spike. Över tiden blekna blom till en gulvit. Hela färg progressionen kan representeras på varje bloom spike.

Kultur

Plantera din bicolor buddleia i väldränerad jord i full sol, med markens pH nära neutralt. Undvik att använda bekämpningsmedel (även för spindel kvalster, en gemensam pest av buddleia), eftersom den största attraktionen i fjäril buskar är fjärilar. Skär tillbaka till 12 inches innan våren tillväxt och ta bort förbrukade blomma spikar för att motverka oönskade plantor. Kompost 2 till 3 inches för att öka buddleia's naturliga torka tolerans.

Överväganden

Purpur, persikor och gula av bicolor buddleia blommar kontrast väl med det silvriga bladverket artemisia (Artemisia absinthium), dusty miller (Senecio cineraria) och salvia (Salvia spp.) sorter. Slutföra din fjärilsträdgård med apelsin-blommande fjäril weed (Asclepias tuberosa) att ge din fjärilar ett hem att slutföra sin livscykel. Införliva fänkål (Foeniculum vulgare) och andra växter som lockar spider mite-förtärande insekter, så du behöver inte att spraya insektsmedel på din bicolor buddleia.