mynewspapers.net

Bud manager arbetsbeskrivning

Bud manager arbetsbeskrivning


Företag att begära anbud från leverantörer för att få information om uppskattade kostnader, arbete och material i slutföra ett projekt. Bud chefer schemalägga och samordna bud utveckling för att producera eftertänksamt utformade förslag. De se till färdiga bud är professionella i presentationen, levererad i tid och i enlighet med de specifikationer som anges i kundens bud begäran.

Huvudsakliga ansvarsområden

Bud chefer underlätta utvecklingsprocessen förslag från början till slut. De övervaka inrättandet av presales dokumentation och presentationer för potentiella kunder. Bud chefer också producera anbudet planen och upprätta anbudet laget, som vanligen inkluderar representation från ett företags finansiella, juridiska, försäljning och upphandling avdelningar. De arbetar nära säljchefer att uppskattningar av projektkostnader och spåra slutförandet av inlämningsuppgifter. Bud chefer också anordna bud distribution logistik, inklusive hantering av godkännandeprocessen. I huvudsak bud chefer övervaka förslag utvecklingsprocessen för att ge hög kvalitet bud i tid och på ett organiserat sätt.

Egenskaper

Bud chefer är driven och har en grundlig förståelse av vinnande strategier. De visar starka ledaregenskaper och motivera upphandling laget att fungera effektivt i en dynamisk, deadline-driven miljö. Bud chefer har utmärkt project management och tid ledningskompetens – de använda dessa kunskaper för att bestämma den tid det tar att slutföra bud och utveckla realistiska arbetsplaner. Bud chefer är också utmärkta kommunikatörer och relation byggare och Visa dessa färdigheter skriftligen och personligen.

Andra kvalifikationer

Personer intresserade av att följa en karriär i bid management bör ha stark planering och organisatoriska färdigheter och förmåga att samla, organisera, tolka och sammanställa data från flera källor. Eftersom företag använder färdiga bud för att generera nya affärsmöjligheter, är strategiskt tänkande och säljförmåga också kritiskt viktiga, tillsammans med ett skarpt öga för detaljer. Bäst bud chefer visar en stark ethos och personliga passion för att producera högkvalitativa arbete produkter som fokuserar på kundens konstaterat behov.

Utbildning och arbetslivserfarenhet

En kandidatexamen i business management eller en juridisk examen kvalificerar sig individer för många bud jobb. Kvalificerade sökande också ha arbetslivserfarenhet i förslag eller bevilja skrivandet och avancerad kunskap om de olika förfarandena och pappersarbete som krävs för möjlighet kvalifikation, kontraktsförhandlingar och upphandling. Individer som är processaa orienterat, resistenta mot stress och demonstrera förmågan att fungerar bra under press är bäst lämpade för bud jobb.

Ersättning

Enligt PayScale ge bud chefer i USA i årlig lön, från £34,767 till £51,994, från och med juni 2010. Några bud chefer också härleda inkomst, alltifrån 1,625 £ till £9,750, från bonusutbetalningar. Bid managers anställda av företag som erbjuder vinstandels-program kan komma med i resultat, från £666 till £6,561, förutom deras bas löner. Den beräknade totala ersättningen för bud chefer i USA varierar från £31,923 till £52,107, från och med juni 2010.