mynewspapers.net

Brutto- och äcklig fakta om fluglarver

Brutto- och äcklig fakta om fluglarver


Många människor anser larver vara äckligt. Men de är bara fluglarver, precis som larver är fjäril larver. När ett djur dör, blowflies förekommer ofta inom ett par timmar, ritat av svag, tidig doften av döden. Larver av andra flyga arter livnär sig på olika typer av vegetabiliskt och animaliskt material. Några är skadliga skadedjur, men fluglarver också ha deras bra sida, också.

Flyga livscykel

Flugor lägger ägg i organiska ämnen, enligt Australian Museum. Beroende på art, kanske flugor föredrar att sätta in sina ägg på frukt, grönsaker, döda djur eller levande djur. Flugor kan lägga äggen ett i taget eller batchvis i mer än 100, beroende på Art. Många Honor kan komma att besöka samma plats för att lägga ägg. Från ägget på har alla flugor liknande livscykler.

Smaska i sig

Flyga Äggen kläcks till larver inom en dag. Maskarna proppa sig nonstop, gå igenom tre distinkta tillväxtfaserna över cirka en femdagars spännvidd och öka fivefold i storlek. I varmt väder, kan enligt Australian Museum, spyfluga fluglarver äta 60 procent av en genomsnittlig människokroppen inom en vecka.

Omvandla till vuxna

När maskarna har vuxit till full storlek, de lämnar deras näringskälla och hitta en plats, vanligtvis i marken, där de kan pupate för ungefär två veckor medan de förvandlas från deras larver kropp till vuxen fluga. Flugor kompis strax efter de ur puppan och börja lägga ägg inom 48 timmar efter uppkomsten.

Fluglarver i levande kött

Vissa flyga arter lägger sina ägg på levande djur, inklusive människan, enligt Kanadas Worsley School science hemsida. Skruv mask flugor lägger ägg i öppna sår och på slemhinnorna runt kroppen öppningar, såsom munnen eller anus. Botflies lägger ägg i sår, direkt på huden eller på ett fångat mygga som sedan bär äggen till ett djur. Dessa flyga arter, maskarna luckan, gräver ner i huden och börjar mata på levande vävnad. De lämnar koka-liknande skador på huden.

De äter dig levande

Fluglarver orsaka omfattande och smärtsam skada som de äter en levande värd, och i extrema fall kan orsaka djur eller människa värd att dö, enligt webbplatsen Worsley skola. Skruva fast masken flugor på en gång var en större boskap pest i USA men har utrotats av massa utsläpp av strålning-steriliserade män. Dock fortfarande förekommer i tropiska regnskogar. Botflies förekommer i hela USA.

Fluglarver som medicin

Fluglarver kan tyckas brutto och äckligt, men de har vissa medicinska användningsområden. De är värdefullt vid behandling av hudinfektioner och sår som inte svarar på konventionella behandlingar, enligt webbplatsen sår hand informationsnätverk. Maggot debridering terapi används fluglarver av den gröna spyfluga, som äter endast döda köttet från sår men rör inte levande kött. Ytterligare, hemsidan anteckningar, spyfluga fluglarver kroppen sekret har antibiotiska egenskaper som dödar bakterier som stör sårläkning.

FDA Maggot förordningar

Medicinska fluglarver regleras av den amerikanska Food and Drug Administration, enligt webbplatsen sår vård och flera företag specialiserar sig på att tillhandahålla bakteriefri medicinska larver till sjukhus i USA, Europa och Asien. En medicinsk förening, Biotheraputics Education & Research Foundation, ägnas åt studier av maggot therapy och andra former av "symbiotiska medicin," som levande varelser används för att diagnostisera och behandla sjukdomar och störningar. I ett annat medicinskt ändamål, kriminaltekniska analytiker använder maskarna på ett lik för att uppskatta död, eftersom spyfluga utveckling följer en konsekvent tidsram, enligt den australiska Museum.