mynewspapers.net

Brus känslighet & irritabilitet

Brus känslighet & irritabilitet


Alla människor har minst ett ljud som orsakar dem obehag, negativa associationer eller irritabilitet. Skälen till dessa effekter kan variera från förening med tidigare trauman till volymen eller tenor av ljudet, till allvarliga medicinska tillstånd att göra en person extra känsliga för ljud. När en person är lätt irriterad av ljud som bara de verkar vara medvetna om, eller ljud som är en del av den dagliga rutinen av att leva i världen, kan den personen sägas vara buller känsliga.

Hyperakusis

En av fyra typer av buller känslighet är hyperakusis. Enligt HubPages.com & ldquo; I den vanligaste formen av hyperakusis, cochlea hyperakusis, är symptomen öronvärk, irritation och allmän intolerans mot något ljud som de flesta människor inte märker eller överväga obehagliga." I extrema fall behöva drabbade isolera sig från låter alldeles. Hyperakusis kan leda till episoder av gråt eller panik när ljudnivån når en viss decibel. Hyperakusi hos barn kan leda vissa läkare att misdiagnose dem med autism. Detta är en del symptom på autism, är inte varje barn som lider av hyperakusi autistiska. Bara genom att titta på ytterligare symtom kan de olika diagnoserna vara benas ut. Barn som lider av hyperakusis kan också uppleva illamående, instabilitet och yrsel när de utsätts för vissa ljud.

Rekrytering

Vanligare än hyperakusi är känsligheten kallas rekrytering. Rekrytering sker i människor som också upplever några belopp av hörselnedsättning. Även om han inte kanske kan höra vissa ljud på vissa nivåer, när ljudet når en nivå där det kan uppfattas, kan en person som lider av rekrytering hitta sig själv plötsligt överväldigad. Naturligtvis kan överväldigad yttra sig på många olika sätt bland annat Svaren anges för hyperakusi. Enligt acenta.com & ldquo; Ibland det [rekrytering] kan orsaka spänna av användbar hörsel är mycket smal och kan försvåra hörapparatutprovning."

Hyperacute hörsel

Hyperakusi nätverket definierar dem som lider av hyperacute utfrågning som & ldquo, individer som är sund känsliga vid födseln men det är endast specifika för vissa frekvenser hört på höga nivåer (typiskt över 70 decibel)." Autistiska barn ger ett användbart exempel på denna typ av hörselnedsättning. Medan många ljud kan vara godtagbart för dem på olika nivåer av loudness, kan andra ljud kvitta utbrott och andra tecken på obehag.

Misophonia

Enligt ACTinnitus.com & ldquo; Misophonia är en extremt stark motvilja mot normala ljud. Graden av reaktion är inte baserad på egenskaperna för ljudet, som loudness och pitch, men av tidigare erfarenheter med vissa ljud och övergripande state of mind." Denna sist kategori förekommer ofta tillsammans med andra utfrågning känslighet som hyperakusis.

Behandling

Alla former av förhandlingen känslighet kan orsaka beteendeproblem inklusive irritabilitet. I många fall är behandling inte total isolering från ljud, men snarare en gradvis och systematisk återintegrering med vissa ljud typer, frekvenser och volymer. Denna terapi typ är känd som & ldquo; rosa brus."