mynewspapers.net

Brun öga ansvarsfrihet i cats

Brun öga ansvarsfrihet i cats


En liten mängd mörkt rödaktig eller brun öga ansvarsfrihet hos katter är inte ovanligt. Katter producerar normalt tårar som rinner ner små kanaler i det inre hörnet av sina ögon. Som människor, kan deras ögon skorpa med torkade tårar när de sover. Dock om ansvarsfrihet är tjock, inte torka bort enkelt med en varm, våt trasa eller noteras tillsammans med andra symtom, kan det vara dags att ta ditt husdjur till veterinären.

Konjunktivit

Konjunktivit är en virusinfektion som herpes som kan orsaka röd, grön, gul eller brun öga ansvarsfrihet i husdjur. Detta åtföljs av en svullna ögon som den rosa delen av cat's eye är inflammerad. Konjunktivit finns i tre sorter: felint Herpesvirus-1 (FHV-1), felint Mycoplasma och felint klamydia. Feline Mycoplasma och Chlamydia behandlas med en aktuell antibiotika administreras som ögondroppar. FHV-1 kan inte botas, men symptomen kan behandlas när det flammar.

Epifora

Epifora är överdriven slita i kattdjur. Den orsakas av antingen ett hinder för att riva dränering trummorna i inre hörnen av en kattens ögon eller eftersom katten producerar mer tårar än trummorna kan framgångsrikt rinna. I båda fallen har din sällskapsdjur ansvarsfrihet caked i inre hörnen av hans ögon eller ränder ner hans ansikte. Ansvarsfrihet kan spänna från klart till mörkbrun och kan irritera ansiktet. Om ansvarsfrihet åtföljs av andra symtom eller kroniskt, veterinärvård är nödvändig för korrekt diagnos och behandling.

Glaukom

Även sällsynta hos katter, kan öga ansvarsfrihet vara ett symptom på glaukom. Glaukom är en ärftlig sjukdom där vätska i ögat inte dränera ordentligt och skapar övertryck på ögat. Detta kan leda till problem med synen och blindhet. Veterinären kan rekommendera antingen medicinsk eller kirurgisk behandling.

Feline uveit

Uveitis är en inflammation av pigmenterade delen av ögat kring eleven. Tillsammans med överdriven riva, en katt kan vara känslig för ljus och pigmenterade delen av ögat min visas grumlig. Detta är ett smärtsamt tillstånd och kan orsaka blindhet om den lämnas obehandlad. Lyckligtvis finns många behandlingsalternativ.

Keratit

Keratit är inflammation i hornhinnan. Det bör kan bero på flera orsaker, inklusive en repa, och diagnostiseras och behandlas av ett tåg vet. Tillsammans med öga ansvarsfrihet, en katt kan vara nysningar, har en rinnande näsa, och kan köra en feber.