mynewspapers.net

Brottslighet i städerna i början av 1900

Brottslighet i städerna i början av 1900


Brottsligheten var lägre i början av 1900 än de är idag, och typerna av brott var olika. 1900-talets förbud lagar som förbjöd alkohol ledde till brott liknar drogen förbud idag. Inte bara var det olika typer av brott, det var olika attityder som uppmuntrade brottslig verksamhet. Organiserad brottslighet lockade minoriteter från Sicilien, Irland och andra platser, som deltog för att komma framåt.

Organiserad brottslighet

Ibland nya lagar, som kriminaliserar alkohol, skapat möjligheter i brottslighet. Att göra ett företag av brottslig verksamhet var vanligt i stora städer i början av 1900. Att utnyttja mänskliga naturen för vinst i aktiviteter som att dricka, var spel och prostitution vanligare i stora städer och städer vars befolkning var yngre; städer med fler pensionärer har alltid haft lägre brottslighet. Gangsters i början av 1900 lyckades hasardspel operationer, hus av prostitution eller svartklubbar där sprit serverades under förbudstiden.

Bryggning och Bootlegging

Ratificeringen av förbud ändringsförslaget i 1919, som trädde i kraft år 1920, öppnat dörren för en mycket lukrativ verksamhet i alkohol. Människor började brygga sin egen alkohol. Destillera operationer var allestädes närvarande och bootlegging, kör alkoholen till marknaden, blev en nödvändighet och ett lönsamt yrkesval. Gangsters tog lätt del i bootlegging eftersom deras företag--gambling operationer, hus av prostitution och land klubbar--gjorde bra användning av sprit. Brott som var biprodukter av illegalizing sprit ingår muta politiker och betala av brottsbekämpning att blunda på olaglig verksamhet.

Beskyddarverksamhet

Med starten av förbudet kom arbetskraft beskyddarverksamhet, vilket innebar att infiltrera en legitim handels- eller unionen för att pressa pengar. I vissa fall drivit racketeer sin väg till en legitim verksamhet eller ett fackförbund genom hot och våld. Affärsmän gav kontroll av deras företag eftersom de fruktade att de körs. Utpressare vill hitta sätt att pilfer företagets pengar, som anställa billigare arbetstagare och kasserar löneskillnaden. Detta brott var svårt att fånga i början av 1900. Termen "racketeer" inte dyka upp förrän på 1920-talet, långt efter brottet ägde rum. Beskyddarverksamhet frodades på grund av en mördande mentalitet mellan konkurrerande företag.

Våld och mord

Insatserna var höga i början av 1900. Vinster i vissa "grästorvor" var avundsvärt och våld höll torv i en gangster hand eller slet bort. Mer skrämde en gänget var en annan, mer var de gav ut av rädsla. Vapnen var ibland skräckinjagande mindre våldsamma medborgaren. Avsågat hagelgevär, kulsprutor och bomber användes framgångsrikt att skrämma och ta mer torv och mer vinst.