mynewspapers.net

Bröllop gåva etikett när inbjuden till receptionen endast

Bröllop gåva etikett när inbjuden till receptionen endast


Många par i dag välja för mindre, mer intim vigsel och destination bröllop, men de vill ändå fira med sina vänner och nära och kära. Om du får en inbjudan till bröllopsfesten men inte bröllopet, tar inte du precis fått inbjudan så att de kunde få en annan gåva. Dock några gäster undrar om present-ger etikett i denna situation.

När du ska skicka en bröllopsgåva

Traditionella etikett säger att en gäst har upp till ett år efter äktenskapet att ge en gåva till bruden och brudgummen, men inget säger att du inte kan skicka en så snart du får inbjudan--även om du är inbjuden till receptionen bara. Om du vill skicka present innan bröllopet, skicka det till bruden. Efter bröllopet, skicka det till parets hem.

Hur mycket att spendera

Bröllop gäst etikett föreskrivs att den normala bröllopsgåva bör kosta mellan £32 till £650, beroende på din budget. En tumregel är att spendera så mycket på gåvan som paret spenderar på varje persons middag i receptionen (om du vet att information). Överväga att spendera mer för en gåva om du är nära vän med paret och har råd. Försök att hålla sig till regeln om minsta £32.

Vad du ska ge

Mer än 95 procent av brudar har någon form av gåva registret. Vissa människor kanske känner det är opersonliga att plocka en gåva från en lista, men paret gick till problem med att sätta ihop en lista av en anledning. De flesta nygifta skulle föredra något från deras register. Om det finns inget på registret som verkar rätt för dig, överväga att samla pengar med andra för en stora biljett post eller ge klassiska standby, kontanter.

Praxis för att undvika

Att föra en gåva till receptionen kan vara jobbigt för alla inblandade. Du måste bära runt med dig tills du kommer till mottagningen och bröllopsfest har att rensa det från den mottagande platsen och ta med den hem. Det är mindre stressande att skicka din gåva före eller efter bröllopsdagen. Om din gåva är pengar, skriva en check är bättre än lämna par kontanter.

Att göra ditt beslut

Det finns ett antal regler att komma ihåg när du ger Bröllopspresenter, frågan inte det på något sätt att du inte kan bjudas in till alla festligheter. Gå till receptionen, önskar det lyckliga paret lycka till och ge lika generöst som du skulle ha om inbjuden till bröllopet också. Å andra sidan, är det dålig stil för bruden och brudgummen att förvänta gåvor från någon av sina gäster.