mynewspapers.net

Bröllop frisyrer från 50-talet

Bröllop frisyrer från 50-talet


Retro, 50-talet-inspirerade bröllop är mycket i stil igen. En titt på brud webbplatser som Brides.com visar att vintage-inspirerade, all-American bröllop gör comeback. Inspirerad av TV-serien "Mad Men" och retrostil skönheter som Dita Von Teese, ' 50s hår är en styling måste. Men är dessa klassiska frisyrer bra för alla bröllop, retro-inspirerad eller inte.

PIN Curls

Den enskilda mest populära frisyren av 50-talet var "mjuk och lockigt." Rakt hår sågs knappast alls. Lockar uppnåddes genom att rulla håret i olika storlekar av rullarna, sprutning för att "ställa in" dem och sova sådär. Det fanns inga slag torkar på 1950-talet, men det betydde också lockar var perfekt på morgonen.

Klassiska CHINJONG

En CHINJONG är i huvudsak en låg bulle, men resten av håret är så elegant och smidig att det är knappast en enkel frisyr. Den första blev populär i Amerika av 1940 och stannade en klassisk updo påminner om Hollywood till 50-talet. Denna frisyr enkelhet är det som gör den så populär, men du kan lägga till blommor eller ganska stift i ryggen att ytterligare förbättra den. (En större, mer extravagant version av denna var en bikupa, som var en annan populär updo av 50-talet.)

Victory Rolls

Denna frisyr också har sitt ursprung i den andra världskriget eran och blev populär på grund av Hollywood-personligheter som Rita Hayworth. Denna stil framhävs genom två stora lockar på vardera sidan av pannan. Denna stil är mer extravagant och självklart vintage än de andra stilarna lämpar sig bäst för ett tema bröllop. Segern rullar eller seger lockar frisyr var oftast åtföljs av mjuka lockar ner på baksidan av huvudet.

Tillbehör

Extravaganta hattar och fascinators var också populära på 1950-talet. Från stora bågar till enkla bunkrar var en hatt en eftertraktad tillbehör för bruden och viktiga familjemedlemmar. Hattar var ibland prydda med nät, strass, pärlor eller fjädrar. Dock om en hatt inte är för dig, vackra hårklämmor såg lika snygg och ett vintage fynd kan ställa in en perfekt accent för att 50-stil.