mynewspapers.net

Bröddeg och lim hantverkNär andra material kör kort, konsthantverkare använder ofta vad är till hands, att lägga till detta som behålla färg och textur eller att sträcka uppgår nog till avsluta ett projekt. Konsthantverkare införliva bröd-och-lim degen i projekt eftersom det är billigt, lätt att arbeta med och giftfri. Skivad vitt bröd med skorpan bort lägger till textur att limma och torkar till en porslin-liknande ämne, vilket gör det ett användbart skulptera medium.

Migajon de Organza

Migajon de organza, en farkost vars namn betyder "små smulor av organdie," kom till Mexiko med spanska kolonialtiden, enligt Marian Harvey, författare till "Mexikanska hantverk och Craftpeople." Aristokratiska spanska och Creole kvinnor blandat vitt bröd, glycerol, limejuice, animaliska lim och maizena att göra degen. När du trycker på degen papperstunna med fingertopparna, kan du forma det för att likna kronblad, blad och stjälkar av blommor. Migajon ser ut som fint porslin när målad med akryl pastellfärger och klar tätningsmedel eller tippas med guldfärg.

Land kök objekt

Land kök objekt har barnyard varelser som tuppar, grisar, kor eller gäss, oftast med tillhörande talesätt. Konsthantverkare göra Grytunderlägg, vägg plack eller kylskåpsmagneter från bröd och lim lera, även om de undvika att använda det för sked vilar eller scrub-pad caddies på grund av deras kontinuerlig exponering för fukt. Land kök objekt håller längre och se mer attraktivt med flera skikt med tydlig tätningsmedel. När crafter Margaret Lukasik gör hennes land kök magneter, hon använder återfuktande ansiktskräm i stället för glycerol och lägger 1 msk vit hantverk lim för varje skiva vitt bröd hon använder. I stället lämnar degen vit och måla det, konsthantverkare ofta nyans degen med livsmedelsfärgämne eller måla innan gjutning bitar till önskad form.

Porslin

Om du rulla bröd och limma degen till långa ormar, kan du fläta dem för att göra Servettringar. Du kan också platta till degen, skär den i strimlor och väva det gör servering brickor eller tyg. Konsthantverkare ofta nyans degen ljusbrun likna kokta paj degen innan de använder det för att väva korgar eller brickor. Detta "faux bakelse" hantverk var populära på 1970-talet.

Pärlor och smycken

När du forma degen runt en tråd Ringmått av någon diameter, kan du göra pärlor från bröd och limma degen. Köra en kam över pärlor eller tryck på spets eller löv runt dem att lägga till struktur innan den tillåter dem att torka. Du kan sedan doppa dem i paint eller fläcken och torka bort för att ge pärlor ett antikt utseende. Tryck på befintliga cameos eller minnessaker i bitar av cuttlebone att göra formar för ditt bröd och limma degen. När de torkar, kan du använda dem att göra hängen genom att vrida smycken element som ögat krokar och hoppa ringar in dem.