mynewspapers.net

Briggs & Stratton tändning felsökning

Briggs & Stratton tändning felsökning


Briggs & Stratton är ett företag som har byggt upp ett grundmurat rykte som tillverkare av kvalitet små bensinmotorer. Briggs & Stratton motorer används av andra tillverkare att olika utrustning som gräsklippare, snöslungor, linje trimmers, motorsågar, bärbara generatorer och en mängd små fritidsfordon. Briggs & Stratton motorer tillverkas sedan 1982 har införlivat egenutvecklade Magnetron tändning armaturen, en uppgradering från en poäng-och-brytare system och förenklar tändningen felsökning.

Instruktioner

• Kontrollera att tändstiftet leder ansluta stabilt till tändstiften. Tryck fast på Gummistövel varje tändstift bly till vara säker contactor klippet gör fast kontakt med tändstiftet. Om anslutningen verkar lös, dra sladden från tändstiftet och pressa contactor klippet med tång för att dra åt den. Tillbaka ledningen till tändstiftet och bekräftar att anslutningen är nu ljud. Upprepa processen för varje tändstift.

• Ta bort tändstiften från motorn. Kontrollera att kontakterna är rena och klyftan ställs in enligt tillverkarens specifikation. Regap eller ersätta tändstift som behövs.

• Kontrollera motorn cut-off växeln vara säker på att det är i gott skick och fungerar korrekt. Vara säker på att alla kablar är i gott skick och alla kontakter är sunda. Vara säker inte är smutsig eller korroderade. Ersätta växeln om det är defekt.

• Ta bort varje tändstift från motorn, en i taget, och sätt sedan tillbaka ledningen för bort kontakten. Tryck på tändstiftet sida elektroden ordentligt till en del av metall motorn och startmotorn. Motorn roterar, bör en stark blå gnista vara synlig blinkande tändstiftet gapet.

• Kontrollera skicket på svänghjulet magneten och magneto spolen. Vara säker på att alla kablar är i gott skick och ordentligt anslutna. Noggrant kontrollera magneto lindningarna vara säker på att de är i gott skick. Om lindningarna är skadade, sedan ersätta magneto. Ta bort smuts eller insättningar på magnet eller magneto genom att gnugga lätt med fint sandpapper. Kolla luftspalten mellan magnet och magneto. Om mellanrummet är felaktig då lossa behållande skruvarna på magneto och justera inåt eller utåt som lämpligt att korrigera klyftan.

• Kontrollera på svänghjul för att vara säker på att det inte är böjda eller skadade. Obalans mellan svänghjulet och vevaxeln kommer att orsaka en timing fel i tändningen spark. Om nyckeln är skadad på något sätt, bör den ersättas.