mynewspapers.net

Briggs & Stratton gräsklippare felsökning

Briggs & Stratton gräsklippare felsökning


De två vanliga problem när du felsöker en Briggs & Stratton gräsklippare är att motorn inte fungerar, eller gräsklipparen inte klippa. Om motorn inte fungerar, är det antingen en av två saker fel, inget bränsle är att få in i cylindern till antändas, eller det finns ingen gnista att antända bränslet när den är i cylindern. Om det inte klippa, är det något galet med bladet eller driveshaften.

Motoriska problem

Du behöver nya gasar hela tiden. Om din gas är en säsong gamla, måste det vara tömt och ersättas med färskt bränsle. Prova att starta det med färska gas efter förgasaren man värdesätter. Det kan lösa problemet. Om du har färska gas, prime förgasaren flera gånger och dra sladden några gånger. Gräsklipparen ska minst brand eller "pop" som de säger, och om inte, som innebär i allmänhet att tändstiftet är dåligt. Den kommer att behöva bytas ut, och helst ska bytas en gång per år. Andra saker att kontrollera är bränsle avstängningsventiler, som om avstängd kommer inte att tillåta något bränsle att få till förgasaren; gasen, som måste gå till choke position från början eller din gräsklippare startar inte; och den akuta stänga av handtag som måste dras och hölls den huvudsakliga handtaget eller gräsklipparen startar inte. Slutligen, kolla tråden på tändstiftet se till att det är säkert och tight.

Blad och drivaxelOm gräsklipparen skär oförutsägbart eller om det är en fruktansvärd vibration när du klipper, innebär det oftast att bladet har skadats eller driveshaften kan äventyras. I många fall kan stenar eller andra objekt skada eller böja bladet, vilket gör att gå ur balans. Du kan försöka att fil eller slipa ner bladet dig själv och försök att få det tillbaka i balans, men kanske den enklaste fix är att byta ut bladet med en ny. Se till att centrum muttern som håller bladet på plats är snäva, liksom de bultar som håller motorn på däck. Om vibrationer kvarstår efter ett nytt blad har installerats korrekt, är chanserna blade driveshaften har varit böjd, som kräver professionell reparation.