mynewspapers.net

Brick asfaltläggare installation på böjda gångvägar

Brick asfaltläggare installation på böjda gångvägar


En böjd gångväg lägger till flödet till en gård och balanserar hörnen av ett hem. Tegel få en långvarig klassisk look till en krökt bana, och installera dem är enkelt. Vanligtvis säljs som enhetlig rektanglar, kan om tegel längs en krökt bana du behöva skära blocken, beroende på mönster och täthet av kurvan. Skärande tegel är inte komplicerat men det kräver skärande verktyg och säkerhetsföreskrifter.

Design

Utformningen av en böjd gångväg bör komplettera befintliga layouten på ditt landskap. Om du installerar en primär sökväg som en bekläda entré, bör gångvägen vara minst 4 fot bred för att rymma rullstol. Ett sätt att bestämma den bästa formen är att skissa på gården på papper med befintliga träd och trädgårdar. Rita flera potentiella banor med bred och snäva kurvor att se vilka du föredrar.

Beredning

Noggrann förberedande av användarstället garanterar en smidig och lyckad installation. Använda parallella rep att markera ut formen på gångvägen. Gå igenom rep för att se om kurvan är för snäv i alla områden. När du är nöjd med formen, torr-lägga tegel på gräset att välja vilket mönster du föredrar. För ett traditionellt utseende, prova en halv korg väva eller fiskbensparkett arrangemang. För att accentuera kurvor av gångvägen, skapa ett mönster av cirklar eller bågar.

Skärande tegel

Det finns två sätt att närma sig skära slutet tegelstenar för att passa kurvor. Medan tegelstenarna är torrlagda på webbplatsen gångväg, dra en rak klippa linje med krita över varje tegel du behöver minska. Det är bra att numrera botten av tegelstenarna att göra det lättare att hitta sin position på plats igen. Använda en murverk våta såg med en diamant spets blad eller en kall mejsel och hammare för att skära blocken. Med en såg, skyddsglasögon och hörselskydd och skjut tegel långsamt mot bladet längs den räta linjen som skär. Om du använder en mejsel, placera point på skär linjen och slå på baksidan med en hammare. Fortsätta slå mejsel för att få alla fyra sidor av tegel tills det är tillräckligt djup för att knäppa i två. Om du har många tegelstenar att klippa, är en såg snabbare och mindre arbetsintensiva.

Installation

När blocken kapas för att passa, är installera gångvägen enkelt. Medan du kan lägga tegel direkt på smuts, bygga en 6-tums-djupt grus och sand foundation lägger till stabilitet och livslängd. Gruset håller tegelstenar från att sjunka och förbättrar områdets dränering. Börja i ena änden av platsen och låg tegelstenar i din planerade mönster an mot varandra och justerat tills varje avsnitt är nivå. När blocken läggs, säkra flexibla bård längs sidorna att låsa dem på plats. Sopa sand över ytan och tryck in det i lederna för att dämpa dem och blockera skräp.