mynewspapers.net

Bränslekostnader jämförelse: gas kontra elektrisk spisNär du väljer mellan en elektrisk eller en gasspis, är en av de viktigaste övervägandena bränslekostnaderna. Dessutom måste man överväga effektiviteten i enheten samt eventuella merkostnader kring drift och underhåll av kaminen.

Gas spis fördelar

Gaskök är vanligtvis billigare än elektriska i form av grundläggande energikostnader, på grund av de låga priserna på naturgas i de flesta stater. Dessutom gaskök värma snabbt och därför möjliggör mindre tillagningstid.

Gas spis nackdelar

Gaslågor producera mycket restvärme; Detta innebär en högre energiförbrukning samt en hel del extra värme i köket som kan kräva avlägsnande genom ett ventilation/kyla. Därför satsas ytterligare energi genom installation och användning av dessa system.

Elektrisk spis fördelar

Elspisar är mer precisa i temperaturkontroll och arbeta mer rent och effektivt. Med mindre bortkastad värme och mindre värme i köket, villaägare att spara energi genom mindre av ett behov av kylning eller ventilation samt mindre förbrukning av energi under tillagningstiden.

Elektrisk spis nackdelar

Medan matlagning är bättre styrd och mer effektiv än en ordentlig temperaturer nås, förvärmning tid är långsammare och mer energislöseri, som rullar av en elektrisk spis ta lång tid att värma. Dessutom kan elkostnaderna vara så hög i ett visst område att gas skulle vara ett bättre alternativ uppvärmning, oavsett effektivitet.

Andra överväganden

Eftersom de fungerar mer effektivt och mycket mer rent, har Elektriska spisar i allmänhet en längre körning. Detta innebär att du kommer generellt att spendera mindre på ersättning och/eller underhåll.