mynewspapers.net

Branddörr inspektion checklista

Branddörr inspektion checklista


Branddörrar ger en exit i nödsituationer, men de skyddar också fly rutter, att hålla dem klara för brand eller rök. Regelbundna inspektioner säkerställa att de är i gott skick om och när de behövs. Branddörr inspektioner varje månad och föra register över inspektioner och reparationer för brand säkerhetsinspektörer. Reglerna varierar från stat till stat, men det finns vissa konstanter som hjälper dig att förbereda. Flitig inspektioner skyddar du samt alla som arbetar i området och en branddörr inspektion checklista hjälper dig att planera.

Tydlig tillgång

Branddörrar måste vara tillgänglig att vara effektiva, liksom hallar och trappor leder till dem. Dörrar som blockeras av stora, tunga objekt kan leda till omedelbara under officiella fire safety inspektion. Även förekomsten av små, rörliga objekt är ett brott. Branddörrar skall hållas fria och tillgänglig vid alla tidpunkter, och detta gäller för såväl yttre som inre. Branddörrar bör kunna vara enkelt öppnas från insidan och bör inte kräva en nyckel eller mekanism.

Skyltar & belysning

En EXIT tecken ska placeras ovanför säkerhet branddörr och bör belysas. Branddörrar märkas med skyltar som anger att branden dörren bör hållas stängda. Dessutom, måste korridorer och utgångar belysas så att alla som behöver avsluta kan se tillräckligt bra så. Etiketter som anger betyg och användning av branddörrar bör inte tas bort och måste vara läslig.

Stängda

Branddörrar måste hållas stängda eftersom de tjänar till att innehålla rök och hålla bränder sprids i utrymningsvägar. Dörrar som inte hålls stängda måste vara försett med självstängande mekanismer som automatiskt stänga dörren om brandlarmet låter. Inspektera området runt om Säkerhetsdörr eld att ingenting blockerar det eller förhindrar lätt öppning och stängning.

Hårdvara & dörr Clearance

Inspektera dina branddörrar gångjärn, lås och sälar att se till att de är intakta. Brutna förseglingar kan tillåta rök att läcka genom runt dörren. När öppnas eller stängs, ska dörren inte gnugga mot ramen eller mot andra dörrar, mattor eller golv. När det gäller dubbla dörrar, måste dörrar stänga i den ordning som tillåter dem att spärren ordentligt.