mynewspapers.net

Brända rostfritt stål pott faror

Brända rostfritt stål pott faror


Kockar älskar rostfria kastruller och stekpannor för deras hållbarhet och lätt sanering. Kokkärl av rostfritt stål kan gå på hällen och in i ugnen vilket gör dem mångsidigt. Och medan det otroligt dyrt versionerna av rostfritt stål köksredskap, de kan också vara relativt överkomligt. Men rostfritt gör scorch och bränna, särskilt vid hög värmer. Brännmärken lätt kan rengöras, men bara för att det ser bra ut betyder inte att pannan inte har äventyrats. Överväga riskerna noga innan du återanvända din brända rostfritt stål pan.

Brända fläckar

Laga mat med en bränd rostfritt stål pan och du riskerar att bränna nästa måltid också. Rostfritt stål överför inte värme också så, som ett resultat, kastruller och stekpannor måste göras med bara ett tunt lager. När de är brända, stålet kommer varp och sannolikt inte kommer att ligga platt på din spis brännare. Oavsett hur hårt du försöker, brukar maten koka jämnt igen.

Rengöring av risker

Rengör din brända rostfritt stål med gemensamma rengöringsmateriel och du riskerar att skada pannan för evigt. Om du skrubba med pads rostfritt stål (som SOS eller brillo eller stål penslar, bitar av stål kan hålla sig till dina kastruller, orsakar rost. Salt, som ofta används som slipmedel renare, är också farligt för kokkärl av rostfritt stål, som det kan låta permanent gropar i pannan.

Leechar nickel

Bränn din rostfritt stål pan och det är möjligt att den brända fläckar kommer Igel nickel. Rostfritt stål består av små portioner av nickel och krom för att hålla potten från korrodera. De flesta krukor Använd en formel för 18/10 (18 delar krom och 10 delar nickel). FDA rapporterar att mat är vår viktigaste källa av nickel exponering.

Krom

Återanvändning av din brända rostfria kastruller kan också orsaka krom till vara leeched ut. Ingen studie har varit avgörande om hur farligt detta faktiskt är, men krom, som nickel, är cancerframkallande.

Säkrare köksredskap

FDA anser glas, emalj och keramiska köksredskap att vara säker. Om du använder rostfritt stål, dubbelkolla med FDA hemsida om återkallelser av kokkärl av rostfritt stål, eftersom flera välkända varumärken har dragits.