mynewspapers.net

Bra växter för runt en vatten-funktionen eller fontän

Bra växter för runt en vatten-funktionen eller fontän


Växter accent vatten funktionsområden i en trädgård. Om marken är fuktig eller får betydande stänk eller spray från funktionens vattenfall eller fontän, måste växterna kunna frodas i de fuktigare förhållandena. Om marken är en normal temperatur och fukt, då många krukväxter eller trädgård gräs kommer att frodas i den, förutsatt att belysningen är tillräcklig. Om levande fisk är i planerna för en damm eller vatten funktion, forskning över växter som är giftiga.

Dvärg kaveldun

Dvärg kaveldun trivs runt låg vatten, dammar och kärr. Perfekt för plantering vid kanten av en trädgård damm, detta grasslike perenn växer mörk brunt sammetslent blomma spikar från mitt långa slanka blad. Kaveldun gillar halvskugga till full sol och blommor under sommaren genom att i början av vintern. Denna anläggning ger en bra bakgrund för andra lägre plantor; dess blomma spikar stiger så högt som 90 cm (3 fot). Dvärg kaveldun fungerar bra i fickan dammarna för vatten funktioner, deras rötter nedsänkt i ca 7,5 cm (3 tum) vatten runt sidorna av dammen.

Randiga bladderwort

Randig bladderwort växer i låg vatten och lerig jord, på marsh kanter och runt dammar. Klargula blommor blommar från juli till oktober. Blommorna liknar blommor av lejongap och urinblåsan fällan som vattenlevande arter tenderar att ha verk av bytesdjur röra avtryckaren håren. Blommorna på bladderwort blomma i många färger och växa över vattnet, medan resten av växternas rötter i vattnig lera eller grunt vatten. De är del av en gruppering av blommor köttätande eller insektsätande; svällning och smälta protein när näringsämnen är knappa i deras miljö.

Vattenkrasse

Vattenkrasse är en allmänt Använd vegetabiliska växt; i sallader och soppa serveras stjälkar och blad. Blad och stjälkar av detta perenn bo under vattenlinjen medan de växer. Tycke soliga miljöer, vattenkrasse växer i vatten och sprider sig snabbt. Det anses vara en av de äldsta grönsaker som människor äter. Blom är grön och vit och växer i kluster. Stjälkarna är ihåliga och float, att hålla bladen på ytan eller över. Vattenkrasse är också känd under andra namn--rib krasse, långa svansar och biller.