mynewspapers.net

Bra sätt att starta ett talTal kan vara skrämmande för även de mest erfarna talarna. Även om med alla ögon om du är en skrämmande tanke, är att förlora dem lika oroande. Kanske är den svåraste delen av tal att veta hur man börjar, som det dikterar hur publiken svarar för dig och ditt tal. Det är viktigt då att du börja framgångsrikt och låta publiken koppla av och veta att de är i goda händer för varaktigheten av ert tal.

Berätta en historia

En kort och enkel historia om ämnet av ert tal ger dig en chans att lösa dina nerver och har publiken rör och empathising med din meddelande rätt från början. Det visar också att du förstår berättande; Om du vet hur man kan strukturera en historia, vet du hur man kan strukturera ett tal.

Använda en personlig anekdot

Liknar berätta en historia, utom du talar av en personlig erfarenhet. Därför är det mindre viktigt att anekdoten avser föremål för ert tal eftersom det handlar om dig, talaren. Genom att dela något personligt om dig själv publiken börjar att lita på dig och vill fortsätta att lyssna.

Öppna med ett skämt

Det bästa sättet att få publiken avslappnad och på din sida är att öppna med ett skämt. Stå upp komiker är mästare i offentliga tal: de gör det för en levande och vikten av att få publiken på sin sida är avgörande för en lyckad spelning. Du behöver inte fortsätta med skämt i hela ert tal, men det är ett användbart verktyg att ta kontakt med din publik, förutsatt att du kan hitta ett skämt som är lämplig för din publik.

Prova en fråga

Fråga publiken är en fråga ett snabbt och enkelt sätt för att få deras uppmärksamhet. Denna fråga är förmodligen kommer att vara retorisk, men om engagerande med lyssnarna gör dig att känna dig mer tillfreds, vilket gör detta en del av din INVIGNING låter publiken vet att du kommer att titta för deltagande.

Använda visuella

Olika människor har olika färdigheter. Om du är en mer visuell person och har lättare att uttrycka sig med hjälp av bilder som sedan använder dem för att ställa dig själv kan du koppla av i ert tal. Du kan alltid falla tillbaka på din visuella hjälpmedel om du förlora din plats eller hitta dig själv kämpar.

Chockar och awe

Om du har några chockerande information eller uppgifter som du vill dela i ert anförande, att sätta dem redan i början av din vilja ögonblickligen krok din publik. Du kan sedan ta dig tid att förklara uttrycket till en publik som hänger på din varje ord.

Erbjuda en offert

Ibland har någon annan sa något mycket djupgående i ämnet att du talar om. Använda en offert, särskilt om det kommer från någon välkänt, ger åhörarna referenspunkt som gör det lättare för dem att relatera till vad du säger.