mynewspapers.net

Bra presenter till äldre

Bra presenter till äldre


Välja en present till en äldre person kräver förtänksamhet. Även om du kanske frestas att köpa en komplicerad smart telefon för din farfar eller en annan småsak eller kaffe mugg för din farmor, sannolikt dessa gåvor kommer att vara till någon nytta för dem. Oavsett om en födelsedag eller semester, ge äldre personer i ditt liv en bra gåva de kan verkligen använda och uppskatta.

Gåvor för att säker

Framsteg inom många produkter kan nu äldre människor säkert göra saker själva. Köp din mormor ett par långa handtag tånagel sax och belyst förstoringsglas nagel clippers så hon kan säkert hålla sina naglar klippa och tränas. Köp din farfar en bärbara badkar dusch bänk som han kan använda för att vila på medan med duschar. Köp din koffein-älskande Far-/ morförälder en kaffekanna eller en elektrisk tekanna som värmer vatten snabbt sedan stängs av när det är gjort.

Gåvor för att bli aktiva

Ger din äldre relativa en gåva som får honom upp och rörliga hjälper honom få motion och håller honom från att vara stillasittande. Ge din mormor en shopping vagn som hon kan använda för att hämta mat på en närliggande butik. Ge din farfar ett par bekväma promenadskor som motiverar honom att gå mer. Om din far-/ morförälder är intresserad av konst eller djur, ge henne ett medlemskap till ett lokalt museum, konstgalleri eller zoo så hon kan tillbringa tid utanför huset.

Presenter till hålla kontakten

Många äldre vill något annat än att känna ansluten till familj och vänner, användbara och nödvändiga. Köp din farfar en hopfällbar käpp som han kan använda för att komma runt. Köp din mormor en sladdlös förstärkt telefon med stora knappar att använda telefonen mindre svårt. Om din morfar har något intresse i att skicka e-post, köpa honom adressetiketter, en låda Obs kort och kuvert och en bok av stämplar så han kan hålla kontakten med nära och kära.

Gåvor för att bli underhållen

Underhållning gåvor inte kan verka användbara, men de hjälper till att hålla en högre hjärnan skarp, alert och intresserade. Köp din mormor stor text korsord eller böcker för att hålla henne intresserad av behandlingen. En upplyst förstoringsglas, golvlampa och lap desk är användbar gåva alternativ om hon redan äger en massa böcker. Köp din farfar en MP3-spelare för att lyssna på böcker och musik eller TV fjärrkontroll med stora knappar att titta på hans favorit TV-program.

Presenter till hälsofrågor

Hälsofrågor spelar en viktig roll i seniorer lever längre. Registrera din morföräldrars upp för ett livsmedel i månaden Club som ger friska frukter och grönsaker varje månad. Alternativt, ta din morföräldrars en påse med färsk frukt och grönsaker varje vecka eller så. Köp din morföräldrars hem blodtrycksmätare för att hålla koll på sitt blodtryck eftersom hypertoni har inga symptom. Erbjuder att ta eller följa din morfar till läkare utnämningar är också bra.

Gåvor för att bo bekvämt

Att ge en äldre person en gåva som erbjuder komfort och avkoppling är också en bra idé. Köp din farfar en masserande värmedyna att lugna bort hans värk och smärta. Ge din mormor en sjal eller täcke för att hålla henne varm. Köp din morföräldrars en swivel sittdyna som tar belastningen upp sin rygg och knän när du reser i en bil. Eller ge din morföräldrars en luftrenare som renar luften och gör det lättare att andas.