mynewspapers.net

Bra 8th Grade Science Fair projektidéer

Bra 8th Grade Science Fair projektidéer


Bra åttonde-grade science fair projektidéer medföra experiment som är lätta att utföra, visar ändå tydligt en vetenskaplig princip. Vetenskapen projektidéer inkluderar undersöka resultatet av en förändring i lufttrycket, bedöma effekten av färger på människors blodtryck och dokumentera effekten av olika våglängder av ljus på fosforescerande material.

Lufttryck

Visa vilken effekt av förändringar i lufttrycket med ett kokt ägg, en burk med vissa matcher. Hard-Boil två eller fler medelstora ägg och lossnar äggskalen efter de svalt. Gnugga lite vegetabilisk olja på ägget, sedan placera den kokt ägg ovanpå en glasburk med en smal öppning. Mynningen av burken bör vara tillräckligt bred så att den mindre änden av ägget passar i öppningen halv tum eller mindre, lämnar de flesta av ägget utanför burken. Nästa, ta bort ägget och ljus två matcher. När matcherna bränner väl släppa dem i burken och ersätta ägget i öppnandet av glasburken. Matcherna tar bort några av luften från inuti burken som de brinner. När luften värmer, kommer att det stiga till toppen av burken och fly eftersom ägget inte bildar en tät förslutning. Ägget kommer att visas att studsa och då kommer släppa i burken. Gick ägget i burken eftersom det var sugs in genom minskade lufttrycket inne i burken, eller var det sköt i burken av större lufttrycket utanför burken?

Färg och blodtryck

Färg kan påverka människor känslomässigt, och vissa färger är lugnande medan andra kan stimulera människor, enligt All-vetenskap-mässan-Projects.com. Har färg har en effekt på blodtrycket? För att genomföra detta experiment, behöver studenten en dator, 20 deltagare (10 män och 10 kvinnor) och en bärbar blodtrycksmätare. Förbereda tomt skärmbilder av färger blå, röd, svart, vit, grön och gul. Deltagarna är sittande en i taget framför en dator och tillåtet att koppla av i 30 minuter. Ta deltagarens blodtryck och spela in den. Detta är den kontroll som läsning för den deltagaren. Effekten av färg på deltagarens blodtryck kommer att bedömas enligt den kontroll som läser. Nästa, har deltagaren stirra på en blå skärm i tre minuter och sedan ta ett blodtryck behandlingen. Spela in resultaten och vänta 15 minuter. Då har deltagaren stirra på en röd skärm i tre minuter och ta en annan blodtryck behandlingen. Upprepa processen tills deltagaren har tittade på varje färg i tre minuter. Vilka färger ökat eller minskat blodtryck?

Ljus och fosforescens

Fosforescerande material absorberar ljus vågenergi och sedan släpper energin långsamt, vilket leder till att materialet att glöda. Synligt ljus består av alla färger i regnbågen, alla med en annan våglängd. Vilken färg på ljuset kommer att orsaka fosforescerande material som lyser klarast lysande eller längsta? Ge studenten fyra glöd-in-the-dark klistermärken, ett mörkt rum och fyra lampor för detta experiment. De fyra lamporna bör ställas in att avge infraröd, glödlampa, fluorescerande och ultraviolett ljus. Hitta ett rum utan fönster. Ställ in varje lykta på en lång tabell så att det är en meter ovanför toppen av tabellen. Placera ett klistermärke framför varje lykta och täck den med en bit av tunga kartong för att förhindra att ljuset når det fosforescerande materialet. Slå på lampan och sedan stänga av de andra lamporna i rummet. Ta bort den kartong som täcker klistermärket under lampan och börja ett stoppur. Lämnar lampan på under en minut och sedan stänga av den. Tillåta stoppuret att fortsätta köra tills dekalen slutar glödande, sedan sluta klockan. Registrera tid på klockan och subtrahera den minut som lampa var påslagen. Skillnaden är tiden dekalen glödde när lampan var avslagen. Upprepa processen tills alla klistermärken har utsatts och tiden registreras. Som ljuskälla orsakade klistermärken att glöda längst?