mynewspapers.net

Bow & pilar används i medeltiden

Bow & pilar används i medeltiden


Pil och båge var centrala för medeltida krigföring. 1252 beordrade Assize of Arms män mellan 15 och 60 år gamla att beväpna sig med bågar och pilar. Bågskytte lag 1363 uppdrag bågskytte praxis på söndagar och helgdagar. Stora slag var vann och förlorade till följd av förbättringar i pil och båge teknik.

Kronologi

Den första bågar och pilar används i medeltiden var korta bågar, som användes främst för jakt. William Erövraren införde armborst till England år 1066. Den långa bågen har sitt ursprung i södra Wales omkring 1150, och dominerade krigföring fram till mitten av 16-talet.

Bow specifikationer

Kort fören var mindre än 5 ½ fot lång. Mekaniskt vevas armborst var pansarbrytande, cirka fyra fötter över och hade en rad av 370 till 380 gårdar. Det kunde bara släppa om två bultar per minut. Den långa bågen var cirka 70 inches lång och kunde tränga igenom pansar på 200 varv. En skicklig bågskytt kunde släppa mellan tio och 15 pilar per minut.

Pilar

Tidiga pilar hade breda huvuden som studsade eller bröt när de slog pansar. För att lösa problemet, uppfanns bodkin pekar pilarna. Långa bodkin poäng var avsedda för piercing mail; kort för genomträngande Bottompansar. Armborst bultar var kortare och något tjockare än vanliga pilar.