mynewspapers.net

Botemedel för en tånagel infektion

Botemedel för en tånagel infektion


Tånagel infektioner kan vara ful och smärtsam. Om du har en tånagel infektion och det stör dig, finns det flera alternativ för ett botemedel. Exakt metod att använda beror på vilken typ av infektion, dess svårighetsgrad och dina önskemål. Nästan alla dessa kurer måste du tala med din läkare och få ett recept eller har ett ingrepp som utförs. Även om det kan ta upp till ett år för en komplett botemedel, kommer att du vara mer bekväm under tiden.

Orsakar

Det finns två huvudsakliga orsaker till tånagel infektioner. Enligt Mayo Clinic uppstår den vanligaste när svampen infekterar en eller flera tånaglar. Infektionen börjar som en liten gul eller vit fläck i spiken. Över tiden gör det spiken tjock, missfärgade och smulig. En inåtväxta tånagel kan också orsaka en infektion, särskilt om du har dålig fot cirkulation på grund av diabetes eller ett annat medicinskt tillstånd.

Medicinering

En infektion orsakad av en inåtväxta tånagel är oftast botas med antibiotika ordinerats av läkare. Mayo Clinic säger att några läkare kommer att ordinera antibiotika i förebyggande syfte om det finns en hög risk för infektion, även om tån inte är ännu smittade. En svampinfektion är oftast botas med oralt svampdödande läkemedel ordinerats av läkare. Mayo Clinic säger att terbinafin och itrakonazol är de vanligaste drogerna. Infektionen anses inte botas helt tills en ny, frisk tånagel växer ut.

Lack

En svampdödande lack kan bota lindrig eller måttlig svampinfektioner på tånaglarna. Mayo Clinic säger att en särskild nagellack som innehåller ciclopirox är normalt föreskrivs för denna användning. Det har som skall tillämpas på de infektera tånaglar en gång om dagen i en vecka, så att lager av lack att bygga upp. Sedan lager tas bort och processen startas igen. Det kan ta upp till ett år att bota infektionen helt.

Aktuella behandlingar

Över disk utvärtes läkemedel oftast inte kommer att bota en svamp tånagel infektion på egen hand, men du kan kombinera dem med oral medicinering att förbättra resultaten. De kommer i lotion form. Om du väljer att använda en, säger Mayo Clinic din läkare kan rengöring infekterade naglar. Detta innebär arkivering bort några av ytan för att minska behandlingsområdet. Det kan hjälpa effektivisera lotion.

Fotodynamisk terapi

Fotodynamisk terapi använder en laser för att bestråla de drabbade tånaglar. Detta görs efter tillämpning av en speciell syra.

Nagellack borttagning

Mycket svår svamp tånagel infektioner kan kräva avlägsnande av nageln för ett botemedel. Läkaren tar bort din spik kirurgiskt och Mayo Clinic säger han får också behandla området med ciclopirox. En ny, frisk nagel att växa i den gamla sin plats, men det kan ta upp till 1 år att växa i helt.