mynewspapers.net

Botemedel för en katt kallKatter kan fånga förkylning precis som människor. Dessa förkylningar oftast inte livshotande. De kan orsakas av bakterier eller virus infektioner. Förkylning kan behandlas med vitaminer, mineral eller växtbaserat läkemedel. Ta din katt till veterinär om hon utvecklar allvarliga eller återkommande villkor, eftersom detta kan indikera farligare andningsproblem.

C-vitamin

C-vitamin används bland människor för att förhindra förkylningar från att utvecklas. Det är inte tillrådligt att ge katter C-vitamin när de inte är sjuka. Den kan användas, dock att kämpa mot katt förkylningar när de har utvecklat. Slipa upp 1/4 av en 1000 mg tablett och blanda i din katts mat tills kylan är botad. Att ge en katt för mycket C-vitamin kan leda till diarré. Alternativt, lösa upp tabletten fragmentet i vatten och administrera det via en oral spruta. Förespråkare av denna metod tyder på att detta kommer att bota en bil kallt i endast fyra dagar.

Naturläkemedel

Antivirala örter som lakrits och fläder hjälpa behandla katt förkylningar och lindra symtomen. Inte bara hjälper de kämpa mot förkylning-orsakar virusinfektioner, de också öka din katts immunitet. Naturläkemedel kan bäst administreras genom att blanda dem med din katt mat. De kan inte omedelbart bota din katt, men de kommer att påbörja processen för att återställa henne till ett tillstånd av god hälsa. Följ alla anvisningar på paketet för doseringsanvisningar.

Biokemiska rättsmedel

Biokemiska rättsmedel är ett annat alternativ för att bota din katts kallt. Dessa blandningar av mineraler kommer att hjälpa slåss av symtom samtidigt stärka din katts immunförsvar. Den homeopatiska kombinationen av Calcarea phosphorica, Hepar sulphuris och Ferrum phosphoricum finns alla behandlingar som är säkra att intas av katter. Hitta dessa rättsmedel i piller eller pulveriserad form för att lägga till mat eller administrera via sprutan. Följ anvisningarna på dessa behandlingar paket för dosering förslag.

Veternarian besök

Katt förkylningar är inte samma som mänskliga förkylningar. Katt förkylningar kännetecknas av hosta, nysningar, rinnande ögon och en rinnande näsa. Dessa symptom kan orsakas av en övre viral eller bakteriell luftvägsinfektion. Besök din veterinär om din katt har återkommande anfall av sjukdom. Du bör också vara fråga om den vätska som kommer från din katts näsa är ogenomskinlig och gul-grön, snarare än tydliga och vattnig. Detta kan tyda på en mer allvarlig sjukdom.