mynewspapers.net

Boswellia biverkningarBoswellia, även känd som boswellia serrata eller boswellia sacra, är en medicinalväxt som används för att behandla många saker, de vanligaste är svullnad. Som någon medicin, kan boswellia ha biverkningar.

Historia

Boswellia har använts i hundratals år för läkemedel och religiösa ändamål. Kådan från boswellia trädet tros vara den ädla rökelse nämns i Bibeln. Forntida folk använde boswellia och myrra för balsamering och för dess rökelse i kulturella ceremonier enligt Dr Simla Basar i hans 2003 studie kallas fytokemiska utredningar av Boswellia arter, gjort på universitetar av Hamburg.

Funktioner

Boswellia är ett träd i bergen i Indien. Traditionellt, är delen av träd som används för medicin en sap-liknande harts, eller gummy oljehartskapsicum. Kådan består av eteriska oljor och terpenoider. Boswellic syra är en terpenoid, den organiska kemiska som är tänkt att innehålla delen av boswellia som fungerar som en medicinering.

Användningsområden

Boswellia används för att behandla många sjukdomar, men används främst för svullnad och inflammation. I Indien varit boswellia del av ayurvedisk medicin under lång tid. Ayurveda anses vara del av naturliga, alternativ eller komplementär medicin i den västra delen av världen. Eftersom boswellia fungerar så bra på inflammation, det är en favorit alternativ behandling för artrit men också för att behandla problem med lungor och andning, diabetes, hudproblem, blodsjukdomar, diarré och vissa svampinfektioner.

Potentiella biverkningar

En av anledningarna läkare som använder boswellia föredrar det för smärta och svullnad är att den har mindre chans för mage upprörd än traditionella NSAID (icke-steroid antiinflammatoriska läkemedel) som ibuprofen. Boswellia kan dock ibland orsaka mild till måttlig magbesvär. Mindre sannolikt men ibland, hudutslag och diarré kan förekomma men anses nästan sällsynt. Det finns inga dokumenterade läkemedelsinteraktioner eller allvarliga biverkningar från att ta boswellia. Men bör som med alla mediciner, du diskutera din individuella situation och nuvarande behandling med din läkare innan du börjar något nytt.

Överväganden

Eftersom boswellia har egenskaper som effekt och sänka kolesterolhalten i blodet, om du tar en medicin för kolesterol, bör du kontrollera med din läkare eller apotekspersonal innan du använder boswellia. Boswellia bör inte användas under graviditet eller av ammande mödrar.