mynewspapers.net

Borstad Nickel kontra rostfritt stålTvå gemensamma metallegeringar används för många ändamål är borstad nickel och rostfritt stål. Dessa två metaller används för husgeråd, fixturer och industriell utrustning. Borstad nickel väljs vanligen främst för dess utseende.

Borstad Nickel

Borstad nickel väljs ofta för hushållsamplar på grund av dess glänsande utseende. Det är en metall som bara söker nya i år om rengöras ordentligt. Borstad nickel används för badrum och kök armaturer såväl som för många typer av industriell utrustning. Denna metall legering är tillverkade av antingen koppar eller zink och formas till lämpliga mönster, beroende på användning. Det är sedan skrapas med en stålborste till skapa en matt finish. Borstad nickel inte vanära eller rost.

Ta hand om Borstad Nickel

Ta hand om borstad nickel fixturer kräver mindre arbete än fixturer av rostfritt stål. Det bästa sättet att ta hand om föremål tillverkade av borstad nickel är att undvika store märke rengöringsmedel, som ofta orsakar mer skada än nytta. Istället Använd en blandning av lika delar destillerat vit vinäger och vatten. Placera dessa två ingredienser i en sprayflaska, spraya på fixturer och Låt sitta i ca 1 minut. Torka fixturer med en ren, varm trasa och torka med en torr trasa.

Rostfritt stål

Rostfritt stål är en annan gemensam metall legering som används för kök och badrum fixturer. Den är gjord av 10,5 procent eller mer krom och mer än 50 procent järn. Rostfritt stål erbjuder en ljusa finish som är relativt lätt att underhålla och rengöra. Det står också emot korrosion och mattas. Det används ofta för att skapa husgeråd eftersom den inte innehåller porer, som ofta samlar bakterier och smuts.

Ta hand om rostfritt stål

Rostfritt stål har en blank yta och därför fläckar. Fingeravtryck är också mer framträdande på objekt av denna metall. Rengör rostfritt stål med varmt vatten och en mild tvål. Skölja bort tvålen med vatten. Om objektet är extremt smutsiga, använda reptålig krämer, men Undvik att använda stålull kuddar för att skrubba eftersom de kan skada ytskiktet.